Και το όνομα αυτού «Sputnik V» – “Βαπτίστηκε” το νέο ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Κοινοποίηση:
emvolio

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως ανέπτυξε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και το ονόμασε «Sputnik V» με το V να αναφέρεται στο vaccin (εμβόλιο στα αγγλικά) και παραπέμπει στον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που μπήκε σε τροχιά από την Σοβιετική Ενωση το 1957.

Η ανάπτυξη του εμβολίου πανηγυρίζεται από την Μόσχα ως μεγάλη επιτυχία αφού η Ρωσία γίνεται η πρώτη χώρα που εγκρίνει εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό.

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, ο πρόεδρος του κρατικού επενδυτικού ταμείου RDIF το οποίο συμμετείχε στην ανάπτυξη του εμβολίου, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες από 20 χώρες που αντιστοιχούν σε 1 δισεκατομμύριο δόσεις.

 Οι δηλώσεις του έγιναν λίγη ώρα αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την έγκριση του εμβολίου μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη των δοκιμών σε ανθρώπους.

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ διευκρίνισε ότι η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών αρχίζει αύριο, ενώ η έναρξη της παραγωγής τοποθετείται τον Σεπτέμβριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Το δικο σας εμβολιο ομως δεν θα εχει μεσα ” μικροτσιπς” οπως θα εχει το δικο μας!!! Αμε!!!!

  2. Το δικό μας εμβόλιο με όνομα ‘koulis Ζ’ είναι καλύτερο γιατί εξολοθρεύει όχι μόνο τον ιό αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο! Αν δε το ψεκασεις πάνω από μια χώρα καταστρέφει τα πάντα και την χώρα μαζί!

Comments are closed.