Και κάτι ευχάριστο! Ο Καβαλιώτης αθλητής παρκούρ που διακρίθηκε παγκοσμίως (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
image00006-750x430

Αναμφίβολα το να ασχολείσαι με τον αθλητισμό υπό οποιαδήποτε μορφή είναι κάτι που σε γεμίζει και φροντίζει για την διατήρηση ενός καλού επιπέδου φυσικής κατάστασης. Όταν ακούμε τη λέξη “αθλητισμός”, στο μυαλό των περισσοτέρων έρχονται τα… viral αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ. Υπάρχουν, όμως, και κάποια αθλήματα που δεν είναι τόσο διαδεδομένα και είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Ένα από αυτά είναι το παρκούρ. Πρόκειται για σωματική και πνευματική τεχνική άσκησης που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες. Γρήγορες ταχυδυναμικές κινήσεις σε συνδυασμό με τεχνική, καθιστούν το παρκούρ ως ένα εξαιρετικά δύσκολα άθλημα, που απαιτεί υψηλό βαθμό σωματικής αλλά και τεχνικής προετοιμασίας. 

Ο 21χρονος Καβαλιώτης Μίμης Θεοδωρίδης είναι αθλητής παρκούρ και διακρίθηκε διεθνώς, καθώς στον παγκόσμιο διαγωνισμό freerunning που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά συγκέντρωσε την τέταρτη καλύτερη βαθμολογία. Μάλιστα, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε πάνω σε ιστιοφόρα σκάφη για πρώτη φορά.

Το Red Bull Art of Motion συγκέντρωσε αθλητές από όλον τον κόσμο, οι οποίοι έδωσαν μάχη στο πανέμορφο Μικρολίμανο με συνδιοργανωτή τον Ο.Π.Α.Ν. του δήμου Πειραιά.

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον Μίμη, ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη του επιτυχία καθώς και το ιδιαίτερο άθλημα που επέλεξε να ακολουθήσει: “Αρχικά να αναφέρω ότι είναι η πρώτη μου φορά που συμμετέχω σε παγκόσμιο τελικό, ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Μεγάλη η χαρά μου καθώς ήταν όνειρο μου να παρακολουθήσω το Art of Motion από κοντά, πόσω μάλλον να συμμετέχω στον τελικό! Αρκετά δύσκολη η διαδικασία του προκριματικού γύρου διότι διακρίθηκα από τους 120 συμμετέχοντες στη 2η θέση. Γι’ αυτό τον λόγο είμαι πολύ περήφανος και νιώθω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, καθώς ήταν μια απαιτητική χρονιά με δυσκολίες και τραυματισμούς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο νεαρός αθλητής σχολίασε το πώς είναι να ασχολείσαι με το ιδιαίτερο άθλημα του παρκούρ“Αρκετά ιδιαίτερο άθλημα το Parkour, το αντιμετωπίζω καθημερινά στις προπονήσεις όταν οι περαστικοί μού επισημαίνουν το πόσο επικίνδυνο είναι. Πρέπει να είσαι μεθοδικός στην προπόνηση, ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα τραυματισμού. Αυτό που με κάνει κάθε μέρα να το αγαπάω όλο και περισσότερο είναι η ελευθερία της κίνησης και το πώς μπορείς να προσθέσεις τη δική σου “πινελιά” σε αυτό, κάνοντάς το ξεχωριστό”, σημείωσε.

Ακόμη, ο Μίμης αναφέρθηκε στο αν το συγκεκριμένο άθλημα μπορεί να αναβαθμιστεί στην Ελλάδα και να ασχοληθούν κι άλλοι νέοι: “Σίγουρα μπορεί να διαδοθεί και να αναβαθμιστεί, ήδη θα έλεγα ότι υπάρχει μια άνοδος. Είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο και το λέω αυτό γιατί δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για να διδαχθεί με ασφάλεια. Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους, καθώς υπάρχει ανταπόκριση, η οποία χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει”, είπε.

Κλείνοντας, ο Μίμης μίλησε για τους στόχους που θέτει για το μέλλον“Τέλος, θέλω να πω ότι οι στόχοι μου είναι μεγάλοι, καθώς θέλω να συμμετάσχω σε περισσότερους διαγωνισμούς, ουσιαστικά να μπορέσω να ζήσω από αυτό και γιατί όχι στο μέλλον να δημιουργήσω έναν χώρο προπόνησης”, ανέφερε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: