Και επίσημα τέλος η μάσκα σε σχολεία και πανεπιστήμια – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Κοινοποίηση:
σχολειο μασκα

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Έτσι λοιπόν από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως αποφάσισε να εισηγηθεί η αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας.
Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς θα ισχύει το ένα rapid ή μοριακό τεστ την εβδομάδα.

Να θυμίσουμε ότι αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η χρήση της μάσκας θα παραμείνει ωστόσο υποχρεωτική σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), γηροκομεία και νοσοκομεία.

Για τα αεροπλάνα και τις υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση (ΚΤΕΛ και τρένα) εκεί αίρεται η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: