Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια τις επόμενες ώρες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Κοινοποίηση:
xioni-kryo

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα στο Νομό Μαγνησίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 8 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 12 με 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

poster

Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα
Σύμφωνα με τον προγνώστη της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, η θερμοκρασία πέφτει και ήδη από την Τρίτη το τσουχτερό κρύο θα γίνει αισθητό τις πρωινές ώρες στα βόρεια, ενώ στην Αττική και νοτιότερα από τις απογευματινές ώρες.

Μάλιστα, το κρύο που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές, θα φέρει και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ειδικότερα, τοπικές χιονοπτώσεις θα καταγραφούν στα ανατολικά ηπειρωτικά πάνω από τα 500 με 1000 μέτρα.

Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ από τις Κυκλάδες και νοτιότερα και τα 8 με 9 μποφόρ στα βορειότερα, κάνοντας την αίσθηση του κρύου ακόμα πιο έντονη.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς στα ηπειρωτικά αλλά στις περισσότερες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δεν θα φτάσει σε διψήφια νούμερα.

Στην Αττική, ειδικότερα, θα καταγραφούν μπόρες στα κεντρικά και νότια τμήματα της τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα πιο ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι -πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά στα 6 με 7 μποφόρ- και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα έχουμε παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 με 700 μέτρα. Προς το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι στα ανοιχτά της Χαλκιδικής θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται από την Παρασκευή και από το Σάββατο θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά, σημειώνει ακόμη ο κ.Αρναούτογλου.

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: