Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία – εξπρές από την Κυριακή

Κοινοποίηση:
kakokairia-kairosiounios

Με βροχές και καταιγίδες θα «κυλήσουν» οι πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από την ερχόμενη Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας, με καταιγίδες που θα επηρεάσουν και την Αττική. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Κυριακή κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στην Πελοπόννησο και τη Θεσσαλονίκη. Όπως όλα δείχνουν το φθινοπωρικό σκηνικό θα διατηρηθεί και την Δευτέρα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Σάββατο (10/6) στην κεντροανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας (11 & 12/6), στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται ενίσχυση της απογευματινής αστάθειας. Αναφορικά με τους ανέμους ια τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές.

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα

Καθώς μια ατμοσφαιρική διαταραχή περνά από τα νότια της χώρας σήμερα κάποιες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο νότιο Αιγαίο. Δε θα λείψουν και μεσημεριανές απογευματινές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου ακόμα και της Κρήτης. Την Παρασκευή η καιρική αστάθεια θα είναι περιορισμένη. Το Σάββατο εντείνεται η αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα ενώ την Κυριακή θα παρατηρηθούν μεσημβρινές και απογευματινές καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, όπως επίσης σε Αττική και σε Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 30 βαθμών Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο τοπικά 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: