Καθηγητής Γώγος: “Τα περιστατικά σε δομές μάς ανησυχούν περισσότερο”

Κοινοποίηση:
gogos-630x359

Την αυξημένη ανησυχία του για τα περιστατικά στην Ξάνθη, την Θεσπρωτία και τις κλειστές δομές όπως τις φυλακές εξέφρασε ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Όλα τα  περιστατικά (Ξάνθης, Θεσπρωτίας, φυλακές) αυξάνουν την ανησυχία μας»  δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως τα  κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα τους φοβίζουν.

Ο καθηγητής ανέφερε πως μέσα σε μια εβδομάδα παγκοσμίως είχαμε 1 εκατομμύρια κρούσματα και πως χώρες που είχε ελεγχθεί η πανδημία έχουν προβλήματα όπως η Γερμανία τονίζοντας την  σοβαρότητα του προβλήματος. Παράλληλα, επισημαίνει πως πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα και οι συμπεριφορές των πολιτών που βοήθησαν μέχρι τώρα στο έλεγχο της κατάστασης στην Ελλάδα: “Δεν εξαφανίζεται ο ιός. Ανακυκλώνεται και υποτροπιάζει”.

Ο καθηγητής προειδοποιεί ότι υπάρχει ο ιός και σε δομές και σε πόλεις αλλά υπάρχουν και σε κοινότητες π.χ την Θεσπρωτία που δεν υπήρχε κάποια δομή εκεί ήταν στην κοινότητα η διασπορά και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: