Κέφια είχε ο Τσακαλώτος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα μας κάνει όλους και όλες πλουσιότερους!

Κοινοποίηση:
SVSVSDVS

Τις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στεγαστική πολιτική παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσακαλώτος χαρακτήρισε «κοινωνικά βιώσιμο» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως αυτό που θέλει είναι ένα κοινωνικό, αναπτυξιακό κράτος που θα μεριμνά προκειμένου «να μας κάνει όλους και όλες πλουσιότερους», αντιπαραβάλλοντάς το με το πρόγραμμα της Δεξιάς.

Τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Τσακαλώτος είναι τα εξής:

-Διπλασιασμός της επιδότησης ενοικίου σε νέες και νέους 25-44 ετών και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων ένταξης.

-Δημιουργία Τράπεζας Στέγης για τη χορήγηση οικονομικά προσιτής κατοικίας σε νέες οικογένειες.

-Περιοριστικούς κανόνες στο Airbnb

-Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 300.000 ευρώ και ολιστική πολιτική για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

Κλείνοντας την παρουσίασή του αναφέρθηκε στην περίοδο που ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας με την τρόικα, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω ομάδα δεν κατάφερε μόνο να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να αφήσει το «μαξιλάρι» και να ρυθμίσει το χρέος, αλλά επιπλέον, τα έκανε όλα αυτά «μειώνοντας τις ανισότητες και την παιδική φτώχεια» και διασφαλίζοντας την πρόσβαση των ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία.

Ως εκ τούτου, σχετικά με την αμφισβήτηση του κόστους του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι έχουν αποδείξει πως μπορεί να συνδυαστεί μια «σοβαρή δημοσιονομική πολιτική» με την εύρεση πόρων για αναγκαίες κοινωνικές πολιτικές.

Έδωσε μάλιστα, «υπόσχεση» στον κόσμο, ότι όπως δεν ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 – 2019 για ποιες κοινωνικές ομάδες διαπραγματεύεται με την τρόικα, έτσι θα γίνει και σε μια μελλοντική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Εχεις,μαλλον,παντελη αγνοια για την οικογενεια Τσακαλωτου απο την Πρεβεζα,οποτε αστο.Οταν τελιωσεις το ψαξιμο της βιλας του Τσιπρα,τοτε,ασχολησου με τα σαραντα σπιτια του Μητσοτακη.και πες μας και μας σε τι κατασταση βρισκονται.

  2. Η βίλα σου στη Πρέβεζα είναι έτοιμη ή ακόμα τη φτιάχνουν;Τη πισίνα τελικά την έβαλες;

Comments are closed.