Κάτοικοι του Κιέβου σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα για να προμηθευτούν εφόδια, ενώ άλλοι σπεύδουν να φύγουν

Κοινοποίηση:
oukraniarosia2223

Οι κάτοικοι του Κιέβου σχημάτιζαν σήμερα μεγάλες ουρές έξω από καταστήματα, περιμένοντας να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα εφόδια, αφού ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία, ενώ κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς τα δυτικά, καθώς πολλοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα.

Το Κίεβο δεν έχει δεχθεί επίθεση, όμως αυξάνεται η ανησυχία των κατοίκων καθώς σήμερα το πρωί είδαν να πετούν στον ουρανό από πάνω τους πολεμικά αεροσκάφη και άκουγαν εκρήξεις, αλλά και σειρήνες.

Ακόμη και έπειτα από εβδομάδες που Ουκρανοί και Δυτικοί πολιτικοί προειδοποιούν ότι επίκειται μια επίθεση της Ρωσίας, πολλοί άνθρωποι στο Κίεβο ξαφνιάστηκαν.

«Δεν το περίμενα αυτό. Μέχρι σήμερα το πρωί πίστευα ότι δεν θα συμβεί τίποτα», δήλωσε ο Νικίτα, ένας 34χρονος εργαζόμενος σε υπηρεσίες μαρκετινγκ καθώς περιμένει σε μια μεγάλη ουρά σε σούπερ μάρκετ, έχοντας ένα καρότσι γεμάτο με μπουκάλια με νερό.

«Με ξύπνησαν. Είμαι ένας υγιής ενήλικας άνδρας. Αγόρασα τρόφιμα και θα μείνω στο σπίτι με την οικογένειά μου», πρόσθεσε.

Και άλλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων είναι επίσης γεμάτα με ανθρώπους που κάνουν προμήθειες για να μείνουν στο Κίεβο, ενώ ακόμη λειτουργούν οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Άλλοι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας είναι αποφασισμένοι να φύγουν προς τη δυτική Ουκρανία, όπου πιστεύουν ότι θα είναι πιο ασφαλείς.

Στα μέσα του πρωινού η κυκλοφορία των οχημάτων είχε μπλοκάρει στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς την πόλη Λβιβ. Τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές δεκάδων χιλιομέτρων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Φεύγω διότι ξεκίνησε πόλεμος, ο Πούτιν μας επιτέθηκε», δήλωσε η Οξάνα, η οποία οδηγεί ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν κολλήσει στην κίνηση έχοντας την τρίχρονη κόρη της στο πίσω κάθισμα.

«Φοβόμαστε τους βομβαρδισμούς», πρόσθεσε.

Η ίδια εξήγησε ότι στόχος της είναι απλώς να φύγει από το Κίεβο, μετά θα αποφασίσει πού θα πάει.

«Πείτε τους (σ. σ. στη Ρωσία): ‘Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Είναι πολύ τρομοκρατικό’».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: