Κάτι έλεγαν για τον Τραμπ και την υδροξυχλωροκίνη; ΠΟΥ: “Ξεκινάμε δοκιμές με υδροξυχλωροκίνη”

Κοινοποίηση:
tramp

Μπορεί πριν από λίγες ημέρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), να είχε σταματήσει τις δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης, την οποία πολλοί επιστήμονες, ανάμεσα τους και οι Αμερικανοί, υποστήριζαν ότι βοηθάει στον κορωνοϊό, όμως τελικά σήμερα ανακοίνωσε πως θα ξανά ξεκινήσει.

«Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το εκτελεστικό συμβούλιο θα ζητήσει από τους μελετητές τη συνέχισε των δοκιμών με υδροξυχλωροκίνη» ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης είχαν αναστολή λόγω ανησυχιών για των επιπτώσεων στην υγεία των ασθενών.

Η διακοπή των δοκιμών είχε ανακοινωθεί στις 25 Μαΐου, κατόπιν επιστημονικής έρευνας, η οποία ισχυριζόταν ότι το φάρμακο είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.

Ωστόσο, δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian» αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη έρευνα χαρακτηριζόταν από ελλιπή και αναξιόπιστα στοιχεία.

Μάλιστα, αποστάσεις απ’ αυτήν έλαβε και το περιοδικό «The Lancet», στο οποίο δημοσιεύθηκε η επίμαχη μελέτη.

Πρόκειται για έρευνα, με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανικής εταιρείας «Surgisphere», η οποία επίσης ερευνάται για λαθεμένα στοιχεία ως προς την πανδημία του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ αναφέρθηκε και στις δοκιμές για το φάρμακο Avifavir, δηλώνοντας ότι πολύ σύντομα θα εξαχθούν τα πρώτα σημαντικά συμπεράσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, και παρά τις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας, δεν έχει ανακαλυφθεί φάρμακο, το οποίο να μειώνει σημαντικά το ποσοστό θνητότητας της COVID-19.

Παρ’ όλα αυτά, οι αμερικανικές αρχές έχουν δώσει έγκριση στην κυκλοφορία του φαρμάκου Remdesivir, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Από την αρχή της πανδημίας, η COVID-19 έχει μολύνει 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 384.000 ασθενών, σ’ όλο τον κόσμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. καθε μερα εδω στηνΕλλάδα μας λεγαν ποσοι αρρωστησαν απο κορονοιο…ποσοι πεθαναν…κ ποσοι εγιναν καλα.Ποτε δεν άκουσα αυτοι που εγιναν καλα με τη φαρμακο εγιναν καλα….ποτε δεν το ειπαν…ομως δεν υπαρχε φαρμακο λενε…και πως εγιναν καλα αυτά τα ατομα ???

Comments are closed.