Κάρτα που έστειλε ναύτης τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έφτασε στον προορισμό της 77 χρόνια μετά

Κοινοποίηση:
DD

Μια κάρτα που έστειλε ένας ναύτης του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έφτασε τελικά στον προορισμό της έπειτα από 77 ολόκληρα χρόνια.

Τότε, ο Μπιλ Κάλντγουελ ήταν μόλις 18 ετών και ήταν στην πρώτη εβδομάδα εκπαίδευσης στο πολεμικό πλοίο HMS Raleigh. Έγραψε την κάρτα το 1943 και την έστειλε στον θείο του Φρεντ.

Εκείνη την εποχή ο θείος του νεαρού ναύτη ζούσε στο Λίβερπουλ της Βρετανίας, εκεί που σήμερα ζει ένας συγγενής του, ο Τζακ Έλομα, που έλαβε την κάρτα στις 12 Φλεβάρη, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail».

Τα παιδιά του νεαρού ναύτη ανέφεραν στην εφημερίδα πως ο πατέρας τους έχει πια πεθάνει εδώ και 25 χρόνια.

Ο ναύτης δεν συνήθιζε να γράφει συχνά γράμματα. Ήθελε να καταταγεί στο ναυτικό με την έναρξη του πολέμου σε ηλικία 15 ετών, αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι να ενηλικιωθεί.

Η κάρτα, μαζί με τη φωτογραφία μιας παρέας με ναύτες, παρά τα 77 χρόνια που πέρασαν από την αποστολή της ήταν σε καλή κατάσταση.

«Λοιπόν, επιτέλους ντύθηκα στα μπλε. Δεν πίστευα ότι θα ήταν έτσι -εδώ δεν έχεις πολύ χρόνο για τον εαυτό σου- εσύ; Παρ’ όλ’ αυτά, μ’ αρέσει στ’ αλήθεια. Θα σου γράψω ένα γράμμα όταν θα έχω την ευκαιρία, θα μπορούσες να περιμένεις λιγουλάκι; Μου μένουν ακόμη 19 εβδομάδες εδώ. Δώσε την αγάπη μου σε όλους. Με αγάπη, Μπιλ» έγραφε ο νεαρός ναύτης στην κάρτα.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Βασιλικού Ταχυδρομείου, την ταχυδρομική υπηρεσία που ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά και παράδοση της κάρτας, ήταν δύσκολο να υποθέσει κανείς τι ευθύνεται για την καθυστέρηση, αλλά «είναι πιθανότερο κάποιος να την επέστρεψε κάποτε στο ταχυδρομείο, παρά να χάθηκε ή να κόλλησε κάπου στο ταχυδρομικό δίκτυο».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: