Κάρπαθος: Άδειασαν τραπεζικό λογαριασμό με 95.000 ευρώ – Κλειδί μια πλαστή ταυτότητα

Κοινοποίηση:
apati0391

Οι δράστες πέτυχαν αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο. Με μια πλαστή ταυτότητα άλλαξαν αριθμό στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη και έγιναν κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Κατάφεραν να μεταφέρουν 95.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του άτυχου άντρα, που δεν κατάλαβε το παραμικρό έγκαιρα. Μετά την καταγγελία που έκανε ξεκίνησαν έρευνες που συνεχίζονται, σε μια προσπάθεια να βρεθούν και να του επιστραφούν τα χρήματα. Η Κάρπαθος συζητάει τα όσα αποκαλύπτονται για μια απάτη, που ξεφεύγει πολύ από τα συνηθισμένα.

Οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία του παθόντα πήγαν σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στη Θεσσαλονίκη και εκεί προχώρησαν σε αλλαγή παρόχου αλλά και σε αλλαγή αριθμού κινητού τηλεφωνου. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλισαν ότι τα οποία μήνυμα από την τράπεζα για τις μεταφορές που θα έκαναν θα έρχονταν πλέον στο νέο αριθμό, που κατείχαν οι ίδιοι.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2023 έκαναν συνολικά 13 συναλλαγές με τις οποίες μετέφεραν το συνολικό πόσο των 95.000 ευρώ σε συγκεκριμένο λογαριασμό καταθέτη σε συγκεκριμένη τράπεζα.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, όταν οι δυο παθόντες (υπήρχε στον τραπεζικό λογαριασμό συνδικαιούχος) διαπίστωσαν ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά κατήγγειλαν το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και διενεργείται έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης γίνονται μάστιγα και στα Δωδεκάνησα, καθώς καταγράφονται καθημερινά από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες τουλάχιστον δυο με τρεις υποθέσεις με τους επιτήδειους να εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους εξαπάτησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: