Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Τον αθώωσαν 19 χρόνια μετά για υπόθεση πλαστών χαρτονομισμάτων

Κοινοποίηση:
xrimata

Μετά από… 19 χρόνια αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κρήτης ένας Βρετανός υπήκοος που το 2004 είχε συλληφθεί, προφυλακισθεί και κατηγορηθεί για τη διασπορά πλαστών χαρτονομισμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά στα Χανιά.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό στα Χανιά καθώς πρωτόδικα ο Βρετανός είχε καταδικαστεί για απάτη και για προμήθεια και κατοχή παραχαραγμένων νομισμάτων με σκοπό την κυκλοφορία τους ως γνήσια. Ο συνήγορος του Βρετανού υπηκόου επισήμανε πως ο εντολέας του εργάζονταν σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, η σύζυγος του σε Νοσοκομείο και την εποχή που έγινε το περιστατικό είχε καταθέσεις που ξεπερνούσαν τις 120.000 ευρώ στην τράπεζα.

«Δεν αμφισβητούμε ότι είχε στην κατοχή του πλαστά χαρτονομίσματα -500 ευρώ – αλλά αυτά τα είχε προμηθευτεί από άλλο Άγγλο που είχε φύγει εκείνη την ημέρα και του τα έδωσε για να πάρει λίρες καθώς ο εντολέας μου θα έμενε άλλη μια εβδομάδα στα Χανιά. Και πήρε ένα ποσό 500 ευρώ ! Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε ακριβές αγορές, γούστα και εστιατόρια. Ο κατηγορούμενος πήγε σε δύο μαγαζιά να αγοράσει κούτες τσιγάρα επειδή τότε κόστιζαν εδώ στο 1/3 της τιμής που θα τα αγόραζε στην Αγγλία. Στη συνέχεια πηγαίνει στο ξενοδοχείο και λέει στο ξενοδόχο να καλέσει την αστυνομία γιατί κάτι συμβαίνει με τα χρήματα που είχε πάρει και δεν τα ξεφορτώνεται τα πλαστά χαρτονομίσματα τα κρατάει για να τα δώσει στην αστυνομία. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για αθώο» τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης. Στη δίκη κατέθεσαν δύο ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ που σημείωσαν πως ο Βρετανός ήλθε στο κατάστημα τους και επιχείρησε να αγοράσει τσιγάρα, όμως οι ίδιοι κατάλαβαν άμεσα πως ήταν πλαστά. Τόνισαν επίσης πως την ίδια εποχή στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά είχαν διακινηθεί μεγάλες ποσότητες πλαστών χαρτονομισμάτων. Μια μάρτυρας μάλιστα παρατήρησε πως ο κατηγορούμενος είχε έλθει στο κατάστημα της με “αέρα, πλούσιου” και ενοχλήθηκε όταν του είπε ότι τα χαρτονομίσματα δεν ήταν γνήσια.

Το δικαστήριο έκρινε πως από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυπτε ενοχή και αθώωσε τον Βρετανό υπήκοο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: