Κάλεσμα προς τον Πούτιν για την Μέση Ανατολή! Εξελίξεις προ των πυλών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
putin_bahrein

Τι είπε στον «Τσάρο» ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν στην Μόσχα

Για πρώτη φορά, ο αραβικός κόσμος έδειξε ομοφωνία στην έκκληση για τον τερματισμό του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας στην σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, δήλωσε ο βασιλιάς Hamad bin Isa Al Khalifa του Μπαχρέιν την Πέμπτη κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μόσχα, με τον αραβικό κόσμο να καλεί τον «Τσαρ Βλαντ» για να συμβάλλει για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή, με πολλούς να εκτιμούν πως έπονται εξελίξεις!

«Στην σύνοδο κορυφής των Αράβων στο Μπαχρέιν, συζητήθηκε η κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας και θέλουμε να σταματήσει ο πόλεμος», είπε ο βασιλιάς. «Για πρώτη φορά, η θέση των αραβικών χωρών χαρακτηρίστηκε από ομοφωνία σε αυτό το θέμα, καθώς είναι ευθύνη ολόκληρου του αραβικού κόσμου».

Ο μονάρχης του Μπαχρέιν σημείωσε ότι η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα στην οποία το Μπαχρέιν στράφηκε για υποστήριξη στην διεξαγωγή μιας ειρηνευτικής διάσκεψης για την σύγκρουση, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία έχει να παίξει ρόλο στην διατήρηση της ειρήνης στην Μέση Ανατολή.

«Υπάρχει πλήρης συμφωνία μεταξύ των αραβικών χωρών για την ανάγκη διεξαγωγής ειρηνευτικής διάσκεψης για την επίλυση του ζητήματος της Μέσης Ανατολής», δήλωσε ο βασιλιάς Χαμάντ. «Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στην οποία απευθυνθήκαμε με ένα κάλεσμα να υποστηρίξουμε την διεξαγωγή της, καθώς η Ρωσία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη επιρροή στην διεθνή σκηνή».

Νωρίτερα, Άραβες ηγέτες πρότειναν τη διεξαγωγή «μιας διεθνούς διάσκεψης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να επιλυθεί οριστικά το Παλαιστινιακό ζήτημα» μετά την 33η Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου. Ανώτατοι διπλωμάτες αραβικών χωρών έλαβαν οδηγίες να συνομιλήσουν με τους ομολόγους τους σε άλλες χώρες προκειμένου «να τους πείσουν να αναγνωρίσουν ένα παλαιστινιακό κράτος».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: