Κάθε Παρασκευή στις 21:50: Η θρυλική ελληνική σειρά που 2 πρωταγωνιστές της έδωσαν ξαφνικά τέλος στη ζωή τους

Κοινοποίηση:
8-710x401

Ήταν μια εποχή που το (παλιό) MEGA… πετούσε. Τόσο με την μεταφορική έννοια της φράσης όσο και (σχεδόν) κυριολεκτικά, αφού για τρεις σεζόν το σίριαλ «Αέρινες Σιωπές» καθήλωνε τους τηλεθεατές με τις περιπέτειες και τις προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών του που ήταν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας!

Από μόνο του το σκηνικό στο οποίο εξελισσόταν η σειρά ήταν ιδιαίτερα «αβανταδόρικο» αφού διέφερε από τις συνηθισμένες προηγούμενες προσπάθειές του είδους του που συνήθως τα πάντα συνέβαιναν μέσα σε γραφεία ή τα σπίτια των ηρώων του. Τα εξωτερικά γυρίσματα, τα πλάνα με… αεροπλάνα αλλά και το εξαιρετικό καστ, που είχε διαφοροποιήσεις από σεζόν σε σεζόν, αποτέλεσαν μια ιδανική συνταγή επιτυχίας για το μεγάλο κανάλι.

Την σκηνοθεσία υπέγραφε ο Ερρίκος Αναγνωστόπουλος και το βάρος της συγγραφής του σεναρίου είχαν επωμιστεί η Άντα Γκουρμπαλή και ο Δημήτρης Χελιώτης. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2000 και η τηλεθέαση του άγγιξε το 30%. Σε αυτά τα νούμερα κινήθηκε και σε όλη την διάρκεια της σεζόν σημειώνοντας 30ρια και βάλε, με το κοινό να ανανεώνει κάθε Παρασκευή στις 21:50 το ραντεβού του με τους… αιθέρες.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το φινάλε της πρώτης σεζόν, με το επεισόδιο να προβάλλεται λιγάκι αργότερα από το συνηθισμένο, δηλαδή στις 22:00 και να είναι διπλό. Στις 29 Ιουνίου 2001 «έπιασε» το εκπληκτικό 41,7% που ήταν και το υψηλότερο ποσοστό σε μέσο όρο τηλεθέασης στα 3 χρόνια της προβολής του.

Στον πρώτο κύκλο η σειρά ακολουθεί τις ζωές πιλότων της πολεμικής αεροπορίας και σύντομα αντιλαμβάνεται ότι πολλές φορές τα επί γης προβλήματα σε προσωπικό, αισθηματικό και οικογενειακό επίπεδο ήταν πολύ πιο σοβαρά και δισεπίλυτα. Την περίοδο 2000-2001 παρακολουθούμε ηθοποιούς όπως οι Κώστας Αποστολίδης, Λήδα Ματσάγγου, Σωκράτη Αλαφούζο και Παναγιώτα Βλαντή, την επόμενη σεζόν το καστ διανθίζουν αγαπημένα πρόσωπα όπως ο Γιώργος Νινιός, η Ελευθερία Βιδάκη, ο Μάριος Αθανασίου, ο Δημήτρης Βογιατζής και η Κατερίνα Παπουτσάκη και την τρίτη (με την ώρα προβολής να μετατίθεται για τις 22:50) έχουμε δυνατές προσθήκες όπως ο Απόστολος Γκλέτσος, η Ελευθερία Ρήγου, ο Τζόνυ Θεοδωρίδης και άλλοι.

Το σίριαλ ολοκληρώθηκε το 2003, με το τελευταίο επεισόδια να προβάλλεται στις 20 Ιουνίου. Έκτοτε, πάντως, έχει προβληθεί αρκετές φορές σε επανάληψη, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να θυμηθεί αυτήν την σημαντική ελληνική σειρά, αλλά και να μελαγχολήσει βλέποντας ανάμεσα στους πρωταγωνιστές δύο αγαπημένα πρόσωπα τα οποία δυστυχώς δεν βρίσκονται πια στην ζωή.

aerinessiopes-3

Ο λόγος για την Ελευθερία Βιδάκη και τον Δημήτρη Βογιατζή οι οποίοι εμφανίστηκαν στον 2ο κύκλο, στους ρόλους της Άννας και του Μιχάλη αντίστοιχα, ενώ η Ελληνίδα ηθοποιός διατήρησε την θέση της στο καστ και την 3η σεζόν. Για πολλούς μια από τις κορυφαίες της γενιάς της, η Ελευθερία Βιδάκη ήρθε αντιμέτωπη με επιλόχεια κατάθλιψη και μάλιστα στην χειρότερη δυνατή μορφή της. Υπέφερε για μεγάλο διάστημα χωρίς αυτό να είναι γνωστό πέρα από το πολύ στενό δικό της περιβάλλον.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα τα οποία εμφανίζονται αμέσως μετά την γέννηση ενός παιδιού είναι ήπια και αντιμετωπίσιμα, εκείνη όμως βίωνε ένα τεράστιο δράμα. Αν και βρισκόταν στο απόγειο της επαγγελματικής καριέρας της και είχε συμπληρώσει την προσωπική ευτυχία της με ένα παιδί, εκείνη πάλευε με την διαταραχή της σε μια μάχη η οποία δυστυχώς αποδείχθηκε πάρα πολύ σύντομη, όπως και η ζωή της.

Στις 30 Μαρτίου 2004 η είδηση ότι είχε αυτοκτονήσει συγκλόνισε το πανελλήνιο. Νικημένη από τον ίδιο τον εαυτό της, η Ελευθερία Βιδάκη βούτηξε στο κενό, πέφτοντας από το παράθυρο του κλιμακοστασίου του τετάρτου ορόφου της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην Αγία Παρασκευή. Το σοκ ήταν τεράστιο…

Περίπου 8 χρόνια αργότερα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και η είδηση της αυτοκτονίας του Δημήτρη Βογιατζή ο οποίος είχε αντικαταστήσει στο σίριαλ τον Κώστα Αποστολίδη. Εκτός από τις «Αέρινες Σιωπές» με τις οποίες έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό, συμμετείχε στη σειρά «Singles» και στο φιλμ «No Budget Story», αλλά στη συνέχεια η καριέρα του δεν συνεχίστηκε με την ίδια δυναμική.

aerinessiopes-2

Σταδιακά οι προτάσεις μειώθηκαν και εκείνος αποτραβήχτηκε από τον χώρο, ενώ το τελευταίο διάστημα πριν τον θάνατό του εργαζόταν στην Λάρισα. Σύμφωνα με τους δικούς του ανθρώπους αντιμετώπιζε αρκετά σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία επιβάρυναν τον εύθραυστο ψυχισμό του και τον περιγράφουν ως ένα ψυχολογικό ράκος. Τελικά, τον Οκτώβριο του 2012, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του. Κρεμάστηκε από το φωτιστικό της κρεβατοκάμαρας του πατρικού του σπιτιού στον Βόλο και σε αυτή την φρικτή κατάσταση τον βρήκε η ίδια η μητέρα του…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Comments are closed.