Κ@ΤΟΥΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ! Υποβρύχιο κλάσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ «ξυστά» από τουρκική ακταιωρό [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
maxresdefault-2-696x392

Υποβρύχιο κλάσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ περνάει «ξυστά» από τουρκική ακταιωρό στο στενό της Χίου – Δείτε το εντυπωσιακό video που δημοσίευσε το κανάλι Aegeanhawk στο Youtube

 

Στο video, το οποίο σύμφωνα με το κανάλι είναι στο στενό της Χίου διακρίνεται ένα ελληνικό υποβρύχιο κλάσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ, του οποίου όμως τα διακριτικά δεν φαίνονται καθαρά στην εικόνα να περνάει δίπλα από την τουρκική ακταιωρό TCG Tekirtag (P1207)

Υποβρύχια κλάσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Το υποβρύχιο ΠΟΣΕΙΔΩΝ είναι το τέταρτο πλοίο στη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού με αυτό το όνομα και ταυτόχρονα το δεύτερο στην κατηγορία των Υποβρυχίων.

Πρόγονός του υπήρξε το Υποβρύχιο Υ-16.

Το υποβρύχιο ΠΟΣΕΙΔΩΝ (S-116) είναι το πρώτο της κλάσης 209 (1200), από τα Υποβρύχια τύπου “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό.

Κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Καθελκύσθηκε την 21 Μαρτίου 1978 και εντάχθηκε επισήμως στο Π.Ν στις 21 Μαρτίου 1979 με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Σ.ΚΑΡΕΤΖΟΠΟΥΛΟ Π.Ν.

Την 17 Μαϊου 1979 κατέπλευσε στo Ναύσταθμο Σαλαμίνος και ενετάχθη στη δύναμη των Υποβρυχίων.

Αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες του Πολεμίκου Ναυτικού, με πολλές δυνατότητες στον πόλεμο κατά πλοίων επιφανείας και Υποβρυχίων.

Υποβρύχια κλάσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ είναι το υποβρύχιο ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ (S-117) και το υποβρύχιο ΠΟΝΤΟΣ (S-119).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: