ΚΟΥΛΗΣ – “ΕΙΔΙΚΟΙ” ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ “ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ” ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ!!! Η Τουρκία «κλειδώνει» την Ελλάδα στα 6 μίλια και στην Αθήνα ασχολούνται με τις βελόνες…

Κοινοποίηση:
1040748

Την παρατεταμένη κατάσταση χαμηλής έντασης στην περιοχή ανατολικά της Κρήτης, από τη στιγμή που υπογράφηκε το τουρκολιβυκό μνημόνιο, αντικατοπτρίζουν και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το ερευνητικό πλοίο γαλλικών συμφερόντων «Nautical Geo» (υπό σημαία Μάλτας) επιχειρεί τα τελευταία 24ωρα να κάνει έρευνες σε περιοχή ανατολικά της Κρήτης, στο πλαίσιο της χαρτογράφησης της πιθανής πορείας του αγωγού East Med, ωστόσο κάθε φορά που βρίσκεται πέραν των χωρικών υδάτων (6 ν.μ.) εμποδίζεται από τουρκικά πολεμικά.

Αυτή την κατάσταση αβαντάρει και ο Μητσοτάκης που φέρεται λες και δεν συμβαίνει τίποτα και ότι το εμβόλιο του κορονοϊού παραμένει το μείζον θέμα της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, αυτή η κατάσταση δεν άρχισε τώρα αλλά από τις 11 Ιουλίου. Αυτή τη φορά το θέμα ήλθε στην επιφάνεια λόγω ελληνικής NAVTEX για έρευνες μεταξύ 16 και 22 Σεπτεμβρίου και αντι-NAVTEX εκ μέρους της τουρκικής πλευράς, βάσει της οποίας η Αθήνα δεν έχει δικαιοδοσία έξω από τα έξι ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Πρόκειται για την επί του πρακτέου υλοποίηση της «Ναυτικής Στρατηγικής» του απόστρατου, πλέον, υποναυάρχου Τσιχάτ Γιαϊτσί, ο οποίος και σημείωνε ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να αποκλίνει της άποψης ότι στο Αιγαίο τα ελληνικά νησιά διαθέτουν έξι μίλια χωρικών υδάτων και ουδεμία άλλη θαλάσσια ζώνη (προφανώς ούτε υφαλοκρηπίδα).

Δεδομένου ότι τουρκικά πλοία προχώρησαν σε παρενόχληση διά ασυρμάτου (hailing) του «Nautical Geo», στην περιοχή βρέθηκαν και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), δίχως ωστόσο να υπάρξει κάποια περαιτέρω κλιμάκωση. Επιβεβαιώνεται, ωστόσο, το αδιέξοδο σε μια περιοχή την οποία διεκδικεί μέσω του τουρκολιβυκού μνημονίου η Αγκυρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ωχ! Μόνο εμένα μου ήρθε η προφητεία του γέροντα παισιου για τα εξαμιλια;;;;

  2. ΤΑ ΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ…ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΣΤΙΝ ΜΑΖΑ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΝΩ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΙΑ……..ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ

Comments are closed.