ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ!!! Γώγος για lockdown: Νωρίς να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων – Χρειάζονται τουλάχιστον 15 ημέρες

Κοινοποίηση:
720_750866_ea473acdaf-a722218124c0bba8

“Είναι νωρίς να μιλάμε για οποιαδήποτε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων”, υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας πως πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, είναι αναμφισβήτητα η ασφαλής, αποτελεσματική και ισότιμη αντιμετώπιση των ασθενών που βρίσκονται όχι μόνο ΜΕΘ αλλά και στις απλές κλίνες COVID.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σημείωσε χαρακτηριστικά πως “είναι νωρίς να μιλάμε για οποιαδήποτε χαλάρωση, εάν δεν εξασφαλίσουμε την ελάττωση της πίεσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σύστημα υγείας”.
Εξήγησε ότι παρατηρείται επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων αλλά η αντανάκλασή της στην ελάττωση του αριθμού των νοσηλευομένων ακολουθεί μετά από περίπου μια εβδομάδα, καθώς χρειάζονται επτά ημέρες για να εμφανιστούν τα βαριά συμπτώματα της νόσου.

Ο ίδιος θα τοποθετούσε, πάντως, χρονικά την έναρξη της χαλάρωσης των μέτρων γύρω στις 15 Δεκεμβρίου.

“Χρειάζονται 15 ημέρες οπωσδήποτε, για να δούμε τη μείωση στην εβδομάδα και άλλη μια εβδομάδα για να δούμε την επίδραση στο σύστημα υγείας και να έχουμε μια καλή νοσηλεία”, σημείωσε ο κ. Γώγος. Με αυτά τα δεδομένα, τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη και πως αν παρατηρηθεί πτώση της καμπύλης στα 1.000 με 2.000 κρούσματα “μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη χαλάρωση των πρώτων μέτρων όπως είναι τα σχολεία – τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια μετά και το λιανεμπόριο”. Σύμφωνα με τον καθηγητή θα μπορούσε να ακολουθήσει μετά η εστίαση αλλά με την έννοια των εστιατορίων και με τη λειτουργία εξωτερικών χώρων με θερμαντικές συσκευές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυλιόμενων lockdown εκτίμησε ότι είναι ένα τελικό μέτρο που δεν περνά το σωστό μήνυμα στους πολίτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: