ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Καθηγητής ΑΠΘ: Το κάπνισμα ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους μπορεί να μεταφέρει νανοσωματίδια του κορωνοϊού

Κοινοποίηση:
ΑΣ

Το κάπνισμα ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους μπορεί να μεταφέρει νανοσωματίδια του ιού. Αυτό επισημαίνει ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, «τα σωματίδια του καπνού είναι δύο με τρεις φορές μεγαλύτερα από αυτά του κορωνοϊού και μπορούν να εισχωρήσουν μεταφέροντάς τον ακόμη και από απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων σε εξωτερικό χώρο μέσα από τη μάσκα που φοράμε».

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ποιότητα της μάσκας που φοράμε . «Σε χώρους με έντονο ιικό φορτίο όπως είναι ο χώρος ενός σουπερμάρκετ , ο οποίος δεν αερίζεται καλά, μια υφασμάτινη μάσκα δεν προστατεύει αρκετά, ενώ μια χειρουργική μάσκα προστατεύει περισσότερο, αλλά όχι απόλυτα» , επισημαίνει ο καθηγητής .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζεται η ομάδα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας , αυτή η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας. Ο αριθμός των διασωληνωμένων θα αυξηθεί. Από το τέλος της εβδομάδας, σταδιακά τα στοιχεία θα αρχίσουν να βελτιώνονται και η κατάσταση να αποκλιμακώνεται.

Παρά τις αχτίδες αισιοδοξίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη «τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως τα ξέραμε. Θα γιορτάσουμε οικογενειακά και με πάρα πολύ προσοχή» επισημαίνει , ενώ τονίζει πως μένουν ακόμη πολλά να διερευνηθούν και να γίνουν σχετικά με την μεταφορά του κορωνοϊού, όπως είναι το κάπνισμα και σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και η χρήση μασκών ύψιστης προστασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Εδώ δεν τολμάει να πει κανένας λοιμωξιολόγος για την μετάδοση από το κουταλάκι της κοινωνίας, αυτός λέει για τον καπνό στον αέρα.

  2. Με το συμπαθειο, το κλασιμο επιτρεται ή να βαλουμε και εκει….μασκα?????????

  3. Μας τα έχουν πρίξει με το κάπνισμα. Λες και το μόνο βλαβερό αυτό είναι. Και να ξέραμε που πηγαίνουν οι φόροι του τσιγάρου. Φυσικά την εστίαση δεν πρόλαβε να την καταστρέψει ο αντικαπνιστικός νόμος, την διάλυσε ο κωρονιονόμος

  4. η κλανια μεταφερει σωματιδια του ιου???????????????????????????????????????? αντε απο εδω περα ευκαιριακοι επιστημονες

  5. Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ!!!

Comments are closed.