Ιταλία: Συνελήφθησαν 3 συνεργοί του αρχινονού της μαφίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο

Κοινοποίηση:
Italy Obit Messina Denaro

Συνελήφθησαν για συνεργία με τη μαφία τρία άτομα που βοήθησαν τον αρχινονό Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2023 ύστερα από 30 χρόνια αναζήτησης από τις Αρχές και απεβίωσε λόγω καρκίνου το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Όπως μεταδίδει το Rainews, πρόκειται για τους Σαλβατόρε Τζεντίλε (δολοφόνος ισοβίτης και σύζυγος της Λάουρα Μποναφέντε, η ιστορική ερωμένη Μεσίνα Ντενάρο), Κόσιμο Λεόνε (κουνιάδος του Τζεντίλε) και Λεονάρντο Γκουλότα.

Ο αρχιτέκτονας Τζεντίλε “σύμφωνα με τους ανακριτές, μεταξύ 2007 και 2017, θα είχε παραχωρήσει την ταυτότητά του αρκετές φορές στο καταζητούμενο αφεντικό της μαφίας, επιτρέποντάς του έτσι να αγοράσει ένα Fiat 500 και μια μοτοσικλέτα BMW, να κάνει ασφάλεια για τα δύο οχήματα, να πραγματοποιεί τραπεζικές συναλλαγές”. Εν ολίγοις, σύμφωνα με τους δικαστές “να ζει και να κινείται στην περιοχή του όπως κάθε άλλος πολίτης και με μια προφανώς κανονική ταυτότητα”.

Ο Λεόνε, ως ραδιολόγος στο νοσοκομείο της Σικελίας όπου νοσηλευόταν ο Μεσίνα Ντενάρο, φαίνεται πως εγγυήθηκε “τον Νοέμβριο του 2020, μια αξονική τομογραφία του θώρακα και της κοιλιάς του” και “ότι του έδωσε ένα εμπιστευτικό κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο Mazara del Vallo, τις ημέρες που το αφεντικό της μαφίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του παχέος εντέρου”.

Όσον αφορά τον Λεονάρντο Γκουλότα, σύμφωνα με το Rainews “κατηγορείται ότι διέθεσε τον δικό του αριθμό τηλεφώνου” στον αρχινονό “μεταξύ 2007 και 2017, ώστε να μπορεί να λαμβάνει επικοινωνίες από τον έμπορο του Fiat 500 που αγοράστηκε με ψεύτικο όνομα και από τα ασφαλιστικά γραφεία όπου είχαν συναφθεί τα συμβόλαια για το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα που αγοράστηκαν με την ταυτότητα του Τζεντίλε”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: