Ιταλία: Η Ίσκια είναι μόνο η αρχή – Κινδυνεύει όλη η χώρα από φυσικές καταστροφές

Κοινοποίηση:
italia (1)

Καθώς η Ιταλία παρακολουθεί σοκαρισμένη τη βιβλική καταστροφή στην Ίσκια, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσο απηύθυνε δραματική προειδοποίηση: τα όσα έγιναν στο νησί είναι μόνο η αρχή, αφού από φυσικές καταστροφές κινδυνεύουν κι άλλες περιοχές!

Το 94% των δήμων της Ιταλίας θα μπορούσε να υποστεί καταστροφές, ανάλογες με αυτές της Ίσκια, από κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές, είπε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου μετά τις εικόνες καταστροφής στο ιταλικό νησί από φονικές κατολισθήσεις που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές.

«Το 94% των δήμων κινδυνεύει από πλημμύρες, κατολισθήσεις, διάβρωση των ακτών», δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο στη La Stampa. «Ολόκληρη η Ιταλία βρίσκεται σε κίνδυνο», τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ιταλίας.

Ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο επισήμανε πως η Ίσκια αντιμετώπιζε μεγαλύτερο κίνδυνο επειδή πολλά από τα σπίτια εκεί έχουν χτιστεί παράνομα, όμως υπογράμμισε ότι άλλα τμήματα της Ιταλίας με λιγότερες παραβιάσεις των οικοδομικών κανονισμών είναι επίσης ευάλωτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: