Ισόβια στην 45χρονη για την δολοφονία του συντρόφου της με ψαλίδι στην Κρήτη

Κοινοποίηση:
314931_0_0

Ομόφωνα ένοχη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η 45χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας 56χρονου Γάλλου σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα. ενώ δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Έτσι τής επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και θα επιστρέψει στη φυλακή.

Νωρίτερα στην αγόρευση της η εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την ενοχή της σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας ανέφερε ότι υπήρξε πάλη ανάμεσα στο θύμα και στην κατηγορούμενη παρά το γεγονός ότι η τελευταία το αρνείται. Αναφέρθηκε ακόμα στο πόρισμα του ιατροδικαστή σύμφωνα με το οποίο ο 56χρονος δεν θα μπορούσε να είχε αυτοτραυματιστεί σε κάποια συγκεκριμένα σημεία ενώ τα τραύματα ήταν διάσπαρτα.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό η 45χρονη επικαλείται την εκδοχή του αυτοτραυματισμού, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο 56χρονος στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Ως προς το DNA και το γεγονός ότι δεν ανιχνεύτηκε δικό της γενετικό υλικό στις λαβές του ψαλιδιού αλλά μικτό γενετικό υλικό του θύματος και 2ου ατόμου, ανέφερε ότι πιθανότατα υπερίσχυσε αυτό του 56χρονου λόγω της μεγάλης ποσότητας αίματος.

cretalive.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: