Ιστορία που επαναλαμβάνεται σαν φάρσα: Ο αγώνας ποδοσφαίρου που ίσως ευθύνεται για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
partizan_fans_corona

Ο κορωνοϊός άρχισε και πάλι να αποτελεί έντονο θέμα συζήτησης. Μετά το πρώτο «κύμα», που «σάρωσε» αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και τη γειτονική μας Ιταλία, αλλά η Ελλάδα «απέκρουσε» με θαυμαστή αποτελεσματικότητα, ήρθε η ώρα μάλλον να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση να «αναχαιτίσουμε» μια πιθανή πραγματικά μεγάλη έξαρσή του.

Η χώρα μας άνοιξε τα σύνορα, παίρνοντας το ρίσκο με τον τουρισμό και επιτρέποντας την είσοδο κατά κύριο λόγο σε χώρες που δεν είχαν επιφορτιστεί «βαρέως» επιδημιολογικά, αλλά αυτό μοιάζει να έχει τα αποτελέσματά του.

Ένα σημαντικό μέρος των κρουσμάτων, πάντως, έχει έρθει από τη Σερβία, με ουκ ολίγα επίσης να εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας, με πιο κομβικό τον Προμαχώνα. Και μια φράση του Νίκου Σύψα μπορεί να πέρασε… στα ψιλά, αλλά είναι ίσως η πιο σπουδαία.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως το νέο ξέσπασμα φαίνεται να προήλθε από ποδοσφαιρικό αγώνα. Είναι αλήθεια, ότι στις 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ημιτελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα, με 20.000 οπαδούς της πρώτης να βρίσκονται στο γήπεδο, αγνοώντας κάθε έννοια κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, στα ελληνικά γήπεδα κόσμος δεν υπάρχει (το ότι δεν υπήρχε επί της ουσίας και πριν από τον ιό είναι μια άλλη ιστορία), αλλά οι Σέρβοι αψήφησαν τον κίνδυνο. Κι εδώ είναι που λέμε, ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: