Ισραήλ: Πηγές κάνουν λόγο για βομβαρδισμό του σπιτιού του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα

Κοινοποίηση:
yahya

Το Ισραήλ βομβάρδισε το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα και μετέτρεψε σε συντρίμμια το σπίτι μιας οικογένειας στην περιοχή σήμερα, Κυριακή, όπως μεταδίδει το CNN και άλλα διεθνή πρακτορεία.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι χτύπησαν το πρωί της Κυριακής την οικία του Γιάχια Σινγουάρ, ηγέτη της Χαμάς από το 2017, το οποίο βρίσκεται στη γειτονιά Καν Γιουνίς στη Γάζα. Ο εκπρόσωπος της IDF είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι ο Σινγουάρ δεν τραυματίστηκε κατά το βομβαρδισμό.  Στα social media κυκλοφορούν βίντεο που φέρονται να καταγράφουν την έκρηξη στο σπίτι του  Σινγουάρ, όμως η αυθεντικότητά τους δεν έχει επαληθευτεί.

Δύο ακόμη ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα σήμερα το πρωί άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 43 Παλαιστίνιους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ παιδιών, και 50 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων γυναικόπαιδα. Την ανακοίνωση αυτή έκανε πριν από λίγες ώρες το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το CNN.

Ομάδες διάσωσης που βρίσκονται στο σημείο δήλωσαν ότι διέσωσαν πέντε παιδιά από τα ερείπια μετά το πρωινό χτύπημα. Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν ένα μικρό κορίτσι με αίματα στο κεφάλι του να ανασύρεται από τα ερείπια από διασώστες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: