Ισραήλ: Η αδελφή του ηγέτη της Χαμάς κατηγορείται για υποκίνηση τρομοκρατίας – Τα μηνύματα που έστελνε

Κοινοποίηση:
AP24086434759085

Κατηγορίες σε βάρος της αδελφής του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια για υποκίνηση και αλληλεγγύη σε τρομοκρατική οργάνωση απήγγειλε σήμερα η εισαγγελία του Ισραήλ, καθώς φέρεται να εκφράστηκε εγκωμιαστικά για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που προκάλεσε τον πόλεμο στη Γάζα.

Η 57χρονη Σαμπάχ αλ-Σάλεμ Χανίγια ζει στην πόλη του νότιου Ισραήλ Τελ Σέβα. Ο αδελφός της έχει τη βάση του στο Κατάρ, όπως και άλλοι αξιωματούχοι της Χαμάς, της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας.

Γιατί κατηγορείται η αδελφή του ηγέτη της Χαμάς -Τα μηνύματα που έστελνε

Η Χανίγια κρατείται αφότου συνελήφθη την 1η Απριλίου, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις ημέρες που ακολούθησαν το μακελειό που προκάλεσε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η Χανίγια έστειλε μηνύματα σε δεκάδες επαφές, περιλαμβανομένου του αδελφού της, εγκωμιάζοντας την επίθεση και καλώντας για περαιτέρω “σφαγή”.

Ένα από τα μηνύματά της που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο περιλαμβάνει την πρόταση: “Ω Θεέ, μέτρα τους και σκότωσέ τους και μην αφήσεις κανέναν από αυτούς, ω Θεέ”.

Η Χαμάς σκότωσε περίπου 1.200 Ισραηλινούς και ξένους στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που οδήγησε στον πόλεμο, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας τουλάχιστον 34.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: