Ισπανική εταιρία κατασκόπευε τον Ασάνζ για λογαριασμό των ΗΠΑ;

Κοινοποίηση:
5690215

Τον Οκτώβριο του 2019, ο δικαστής José de la Mata θέλησε να εξετάσει τους ισχυρισμούς του Τζούλιαν Ασάνζ, πως μια ισπανική εταιρεία, η Undercover Global, τον κατασκόπευε όσο βρισκόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού, όμως το αίτημά του βρήκε «στοπ» από το Λονδίνο.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Άσανζ, κατέθεσε την Παρασκευή στο δικαστήριο Westminster στο Λονδίνο εναντίον της ισπανικής εταιρείας ασφαλείας Undercover Global SL, η οποία όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, τον κατασκόπευε εξ’ ονόματος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της επταετούς παραμονής του στην πρεσβεία του Ισημερινού, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Η Undercover Global S.L. κατηγορείται για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τo Aσάνζ, των δικηγόρων του, των επισκεπτών και των συνεργατών του όσο εκείνος βρισκόταν στην πρεσβεία την περίοδο 2012-2018.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ασάνζ που αγωνίζεται επίσης ενάντια στην έκδοσή του στις ΗΠΑ, ισχυρίστηκε στην μαρτυρία που έκανε μέσω βίντεο ότι είχαν τοποθετηθεί κοριοί και στα καταλύματά του στην πρεσβεία. Περισσότεροι από 30 υποστηρικτές του Ασάνζ συγκεντρώθηκαν στην κύρια είσοδο του δικαστηρίου με πανό υπέρ της απελευθέρωσής του, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Sputnik.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: