Ισλαμική Ένωση Τουρκίας, Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν εναντίον Ελλάδας-Ισραήλ – Δημιουργούν το “Μεγάλο Τουράν”

Κοινοποίηση:
turkey-pakistan-azer-1-870x450

Τα θεμέλια μιας “Ισλαμικής Ένωσης” και κατ’ επέκταση του “Στρατού του Μεγάλου Τουράν” έβαλε η Άγκυρα με την πρώτη ιστορική τριμερής Σύνοδο κορυφής Τουρκίας-Πακιστάν-Αζερμπαϊτζάν.

Οι ισλαμικές χώρες ενώνονται εναντίον του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου-ΗΑΕ κτλ. Δημιουργούν ένα μεγάλο ισλαμικό μπλοκ στο οποίο αναμένεται να ενταχθούν και άλλες χώρες. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις με το “καλημέρα” εναντίον Κύπρου και Ινδίας.

Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί -και τυπικά- η έλευση πακιστανικών δυνάμεων στα Κατεχόμενα και η συγκρότηση κοινής δύναμης Κατάρ-Τουρκίας-Πακιστάν για την Αν. Μεσόγειο.

Σύζευξη των τριών χωρών

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ ανέφερε πως θα “υπάρξουν κοινές δραστηριότητες στους τομείς της άμυνας, της μεταφοράς, της περιφερειακής συνδεσιμότητας, του εμπορίου, της ενέργειας, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, της πληροφορίας και της επικοινωνίας. Αυτά αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Ένωσης.

Η Διακήρυξη του Μπακού σημαίνει πως πρέπει να προετοιμαστεί θεσμικά το έδαφος στα Κοινοβούλια των χωρών μας ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να θεσμοποιηθεί ο τριμερής μηχανισμός γρήγορα με ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ μας” κατέληξε.

Είναι κοινό μυστικό πως η Τουρκία συζητά για “δημιουργία Κεντρικής Τράπεζας, κοινό νόμισμα, ενοποιημένες Ένοπλες Δυνάμεις ακόμη και ίδιο αλφάβητο”.

“Κοινός Στρατός”

Αμέσως μετά την τριμερή Σύνοδο, αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε πως υπάρχουν σκέψεις (μόνο;) για δημιουργία κοινού στρατού Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν.

Aυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Βουλής Μουσταφά Σεντόπ.

«Ένα έθνος-δύο κράτη είναι η ιδέα μας. Θα παραμείνει πάντα έτσι. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήσαμε πολλούς γύρους διαπραγματεύσεων και καταλήξαμε σε πολλές συμφωνίες», πρόσθεσε ο Σεντόπ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε προαναγγείλει πως η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζουν να υπογράψουν μία ολοκληρωμένη διακρατική συμφωνία στα μέσα Ιουνίου.

«Μετά τη σύνοδο του NATO, θα ταξιδέψουμε στο Αζερμπαϊτζάν, πρώτα στην πόλη Φουζούλι (Καραμπάχ) και στη συνέχεια εγώ με τον αδελφό μου (Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν), Ιλχάμ Αλίεφ, θα ταξιδέψουμε στην πόλη Σουσά, όπου θα υπογράψουμε μία διακρατική συμφωνία. Θα αποτελεί μία ολοκληρωμένη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν» είχε πει ο Τούρκος Πρόεδρος .

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα είχε εκφράσει την πρόθεση να φτιάξει στρατιωτική βάση στο Αζερμπαϊτζάν, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Κρεμλίνου.

Τουρκικά ΜΜΕ: Ιστορικό γεγονός

“Iστορικό γεγονός. Τρεις αδερφικές χώρες προχώρησαν σε κοινή διακήρυξη. Οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν υπέγραψαν την Διακήρυξη του Μπακού.

Η πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Milli Majlis Gafarova τόνισε πως είναι μια ιστορική στιγμή.

Η πρώτη τριμερής συνάντηση των Προέδρων του κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν-Πακιστάν-Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Μπακού, υπό την αιγίδα του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Milli Majlis Gafarova, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μουσταφά Şεντόπ και του Προέδρου της Πακιστανικής Εθνοσυνέλευσης Asad Kaiser.

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Şentop δήλωσε ότι οι βαθιές ρίζες μεταξύ Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν έχουν κοινό παρονομαστή την «φιλία και αδελφότητα». Ο Sentop είπε ότι οι σημαίες που κυματίζουν δίπλα-δίπλα αποτελούν ένδοξο σύμβολο αλληλεγγύης.

Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν θα ενθαρρύνει όσους θέλουν ειρήνη και θα επιταχύνουν τη διαδικασία. Όπως και το Καραμπάχ, η Κύπρος είναι το εθνικό και θεμελιώδες ζήτημα της Τουρκίας εδώ και μισό αιώνα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν υπήρχε λύση στο Κυπριακό για περισσότερα από 50 χρόνια είναι η νοοτροπία κυριαρχίας της ελληνοκυπριακής πλευράς και η απροθυμία τους να μοιραστούν την εξουσία και την ευημερία με τους Τουρκοκύπριους, τους ίσους ιδιοκτήτες του νησιού.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, από την άλλη πλευρά, υπέβαλε γραπτή πρόταση στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την καταχώριση της κυριαρχικής τους ισότητας και του διεθνούς ισότιμου καθεστώτος στη Γενεύη και την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κρατών. Η τουρκοκυπριακή πλευρά ανέπτυξε την πρότασή της για τη δημιουργία σχέσης συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στο νησί.

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων της Εθνικής Συνέλευσης του Αζερμπαϊτζάν,  επισκέφθηκε την “ΤΔΒΚ” στην Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας στις 20 Ιουλίου

Πιστεύω ότι και η αλληλεγγύη του Πακιστάν με την “ΤΔΒΚ” θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Δηλώσεις Πακιστάν

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Πακιστάν Milli Majlis Asad Kaiser συνεχάρη τον λαό του Αζερμπαϊτζάν για την νίκη κατά την διάρκεια του πολέμου με την Αρμενία και τόνισε πως “ο πακιστανικός λαός είναι ευχαριστημένος με την Νίκη”.

“Είμαι ικανοποιημένος που κυματίζουν πλάι-πλάι οι σημαίες του Αζερμπαϊτζάν, του Πακιστάν και της Τουρκίας. Η απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών δεν ήταν εύκολη, αλλά ο Αλλάχ έδωσε στους στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν την απαραίτητη δύναμη και θάρρος.

Ομοίως, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η παράνομη κατοχή στην περιοχή Τζαμού και Κασμίρ της Ινδίας θα τερματιστεί και ο λαός θα φτάσει στην ελευθερία με ειρήνη και ευημερία το συντομότερο δυνατό.

Αφού ευχαρίστησε την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν για τη στάση τους υπέρ του Πακιστάν, ο Κάιζερ σημείωσε ότι θα ήθελαν να εφαρμοστούν οι προτάσεις που παρουσιάζονται στη Διακήρυξη του Μπακού.

ΠΗΓΗ: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: