Ιρακινή οργάνωση: Δικαίωμά μας να «χτυπάμε» αμερικανικούς στόχους στη χώρα

Κοινοποίηση:
pakist

Η ιρακινή στρατιωτική ομάδα, Harakat Hezbollah al-Nujaba θεωρεί πως διατηρεί το δικαίωμα να επιτεθεί σε αμερικανικές εγκαταστάσεις ως απάντηση στον βομβαρδισμό των ΗΠΑ σε θέσεις της στη Συρία.

Σύμφωνα με την αναπληρωτή γραμματέα αλ Σαμαρί, η ιρακινή ομάδα είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση να μην στοχεύσει τις αμερικανικές εγκαταστάσεις, αλλά τόνισε ότι δεν ισχύει πλέον.

«Όλες οι προηγούμενες συμφωνίες με την κυβέρνηση έχουν ακυρωθεί και η ιρακινή αντίσταση διατηρεί τώρα το δικαίωμα να θέσει τους δικούς της στόχους. Η αντίσταση, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ήταν κρησφύγετο των κατασκόπων, συμφώνησε να μην την στοχεύσει. Από τώρα μπορεί να επιτεθεί σε στόχους των ΗΠΑ στη χώρα μας» σημείωσε ο Ιρακινός στρατιωτικός.

Zήτησε επίσης από τη Βαγδάτη να αποκαλύψει τα ονόματα εκείνων που διαβίβασαν τις πληροφορίες στις ΗΠΑ, που βοήθησαν την Ουάσινγκτον να πραγματοποιήσει την επιδρομή της στη Συρία, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν δοθούν αυτές τις πληροφορίες, η ομάδα θα πάρει στα χέρια της την κατάσταση και θα τιμωρήσει όποιους θεωρεί υπεύθυνους.

Η επίθεση των ΗΠΑ στις θέσεις της ιρακινής πολιτοφυλακής στη Συρία – κοντά στα σύνορα με το Ιράκ – πραγματοποιήθηκε το βράδυ μεταξύ 25 και 26 Φεβρουαρίου και ήρθε ως αντίποινα για μια σειρά από πυραυλικών επιθέσεων σε αμερικανικές θέσεις στη Βαγδάτη.

Μία από αυτές τις επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, άφησε έναν νεκρό και και αρκετούς τραυματισμένους Αμερικανούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: