Ιράν: 20χρονος ΛΟΑΤΚΙ δολοφονήθηκε και αποκεφαλίστηκε από την οικογένειά του

Κοινοποίηση:
eglima-timis

Ιρανός ομοφυλόφιλος δολοφονήθηκε άγρια και αποκεφαλίστηκε από την οικογένειά του, όταν αυτή έμαθε λόγω της απόρριψής του από τον στρατό τη σεξουαλική ταυτότητά του, σε ένα «έγκλημα τιμής», καθώς στο Ιράν, γυναίκες και μέλη της LGBTQI+ κοινότητας γίνονται συχνά στόχος.

Ο Αλιρέζα Φαζέλι-Μονφερέντ σύμφωνα με τις πληροφορίες δολοφονήθηκε από τον αδερφό του και τα ξαδέρφια του την περασμένη Τρίτη, 4 Μαΐου όταν ανακάλυψαν πως ο ιρανικός στρατός του έδωσε εξαίρεση από τη θητεία λόγω «σεξουαλικής αχρειότητας».

«Η δολοφονία του Αλιρέζα ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής του ταυτότητας αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση των προειδοποιήσεών μας εδώ και χρόνια για τους κινδύνους που εγκυμονεί η στρατιωτική εξαίρεση για τους γκέι Ιρανούς και υπογραμμίζει την ανάγκη ύπαρξης νομοθεσίας για την αποφυγή τέτοιων κινδύνων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση 6rang.

Σύμφωνα με το BBC Persian, μάλιστα, υπάρχουν ηχογραφήσεις που καταγράφουν τον Αλιρέζα να λέει πως βρίσκεται σε κίνδυνο απειλούμενος από μέλη της οικογένειάς του και πως σχεδίαζε να φύγει από το Ιράν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Θά έφτανε άν τού έκοβαν τό τσουτσούνι του.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.