Ιράν: Πυρκαγιά και έκρηξη σε δεξαμενές φυσικού αερίου – ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ;

Κοινοποίηση:
ec0npjhu8aaw7wv

Χωρίς τέλος είναι τα περιστατικά εκρήξεων -και ενδεχομένως δολιοφθοράς- σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Ιράν, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε σε βιομηχανικό συγκρότημα στο βορειοανατολικό Ιράν, όπου βρίσκονται δεξαμενές αποθήκευσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου, η μία εκ των οποίων εξερράγη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο βιομηχανικό συγκρότημα Καβιάν Φαριμάν, Τζαβάντ Τζαχαντούστ, έξι δεξαμενές έπιασαν φωτιά, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που εξερράγη. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν θύματα.

Το βιομηχανικό συγκρότημα Καβιάν Φαριμάν, απέχει 32 χιλιόμετρα από την πόλη Μασχάντ.

Από τα τέλη Ιουνίου έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις και πυρκαγιές γύρω από στρατιωτικές, πυρηνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αλλά και σε κλινική όπου έχασαν τη ζωή τους 19 άνθρωποι. Μόλις χθες Κυριακή (12 Ιουλίου 2020), το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA μετέδωσε ότι εκδηλώθηκε φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στα νότια της χώρας, εξαιτίας διαρροής πετρελαίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: