Ινδός δάσκαλος γιόγκα μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες με την στάση του σκορπιού

Κοινοποίηση:
indos

Ένας δάσκαλος γιόγκα από την Ινδία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες κρατώντας μια δύσκολη ανάποδη στάση σκορπιού για σχεδόν μισή ώρα, δηλαδή περίπου έξι φορές περισσότερο από το προηγούμενο αποτέλεσμα.

Ο 22χρονος Yash Moradia, γεννημένος στο Ντουμπάι και ζώντας στην Ινδία, παραδέχτηκε ότι ήθελε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ και να δείξει την πιο μακρόχρονη Vrijikasana για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα οφέλη της γιόγκα. Ο νεαρός εξασκείται από τα οκτώ του χρόνια, τα τελευταία πέντε από τα οποία αφιερώνει τρεις ώρες την ημέρα στην προπόνηση αντοχής χρησιμοποιώντας τη στάση του σκορπιού. Το τελικό του αποτέλεσμα ήταν 29 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν μόλις 4 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα.

“Η γιόγκα έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τη σωματική και ψυχική μας ευεξία, αναγκάζοντάς μας να ξεκλειδώσουμε τις κρυμμένες δυνατότητες του σώματός μας και να απαλλαγούμε από τις περιοριστικές σκέψεις”, είπε ο κάτοχος του ρεκόρ σε συνέντευξή του στους Khaleej Times.

“Η πόζα του σκορπιού ειδικότερα έχει να κάνει με τη σταθερότητα. Όσο περισσότερο κρατάμε αυτή τη στάση, τόσο καλύτερα χτίζουμε ψυχολογική ανθεκτικότητα. Αυτό είναι που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε με χάρη σε κάθε κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας”, πρόσθεσε ο Moradia.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: