Ιερόδουλη έκλεψε το κινητό πελάτη και αποκάλυψε ότι είναι κατά συρροή δολοφόνος

Κοινοποίηση:
portrait-woman-s-legs-with-stylish-high-heels-pantyhose-

Μια υπόθεση στην Αλάσκα που θυμίζει κινηματογραφικό σενάριο. Στο κινητό του πελάτη βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τη δολοφονία μιας 30χρονης

H υπόθεση θυμίζει σενάριο ταινίας. Στο Άνκορατζ (Αλάσκα) ένα μαύρο φορτηγάκι σταματά στο σημείο που κάνει… πιάτσα η ιερόδουλη Βάλερι Κάσλερ. Ο οδηγός, ο οποίος μιλάει με πολύ βαριά προφορά, λέει στην Βάλερι να ανέβει. Πηγαίνουν σε ερημική τοποθεσία και κάνουν σεξ επί πληρωμή. Επιστρέφοντας προς το σημείο που την παρέλαβε, η Βάλερι βρίσκει ευκαιρία και κλέβει το κινητό του πελάτη της. Σκοπεύει να το πουλήσει…

Πριν το κάνει ρίχνει μια ματιά στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή. Αυτό που αντικρίζει τη σοκάρει. φωτογραφίες και βίντεο από τον βιασμό, τον άγριο ξυλοδαρμό και τελικά τον στραγγαλισμό μιας γυναίκας σε δωμάτιο της αλυσίδας ξενοδοχείων Marriot.

Το θύμα είναι γυμνό και ο δράστης, του οποίου η προφορά δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών ότι είναι ο πελάτης της Βάλερι, την χτυπά με μανία και τη βρίζει. «Στις ταινίες μου, όλοι πεθαίνουν πάντα. Τι θα σκεφτούν οι ακόλουθοί μου για μένα;» ακούγεται να λέει.

Την πατά στον λαιμό, της λέει ότι θα την σκοτώσει και τελικά τη στραγγαλίζει. Το θύμα κλαίει και ουρλιάζει μέχρι που σβήνει. Σε άλλο βίντεο το σώμα της γυναίκας έχει καλυφθεί με κουβέρτα και βρίσκεται στο πίσω μέρος του φορτηγού του.. πελάτη.

Η Βάλερι μετέφερε τα αρχεία σε μια κάρτα και τον Σεπτέμβριο του 2019, την παρέδωσε στην τοπική αστυνομία του Άνκορατζ. Ισχυρίστηκε αρχικά ότι απλά είχε βρει την κάρτα στον δρόμο αλλά στη συνέχεια ομολόγησε την αλήθεια. «Του έκλεψα το κινητό όταν βγήκε για να βγάλει λεφτά από ένα ΑΤΜ. Κοίταξα τα αρχεία και είχε μέσα 39 φωτογραφίες και 12 βίντεο. Όταν είδα το υλικό μου πάγωσε το αίμα».

Έτσι ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Βρέθηκε το ξενοδοχείο (το TownePlace Suites by Marriott στο κέντρο του Άνκορατζ) που είχε γυριστεί το βίντεο και τα στοιχεία οδήγησαν στον Μπράιαν Στίβεν Σμιθ. Πρόκειται για έναν 52χρονο από τη Νότια Αφρική (γι’ αυτό και είχε τη χαρακτηριστική προφορά) ο οποίος είχε απασχολήσει τις αρχές και σε παλιότερη έρευνα.

Οι αρχές αναγνωρίζουν και το θύμα. Είναι η 30χρονη Κάθλιν Χένρι (αριστερά στη φωτό). Ο Σμιθ την σκότωσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 και το πτώμα της βρέθηκε στις 2 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Μετά τη σύλληψη του ο Σμιθ λέει στους αστυνομικούς: «Θα σας κάνω διάσημους. Έχετε λίγο ακόμα χρόνο, θέλετε να συνεχίσουμε να μιλάμε;». Τους αποκαλύπτει ότι έχει δολοφονήσει και την 52χρονη, Βερόνικα Άμποτσουκ (δεξιά στη φωτό) η οποία εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 2018. Τον Απρίλιο του 2019 εντοπίστηκε ένα κρανίο το οποίο είχε δεχθεί σφαίρα. Η ανάλυση DNA έδειξε ότι ανήκε στην 52χρονη.

Ο Σμιθ οδηγήθηκε σε δίκη όπου δήλωσε αθώος. Υποστήριξε ότι δεν ομολόγησε ποτέ τον φόνο της Άμποτσουκ και ο δικηγόρος του επιχείρησε να μην γίνουν δεκτά τα στοιχεία που βρέθηκαν στην κάρτα την οποία είχε παραδώσει η ιερόδουλη. Το δικάστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η καταδίκη του 52χρονου πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: