Ιδού τα συντρίμμια των drone! Το Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί χωρίς τα Bayraktar – Παραμένει η ένταση στο Γεράσχ

Κοινοποίηση:
22268404_0

Το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου πληροφορηθήκατε για την κατάρριψη drones του Αζερμπαϊτζάν που προσπάθησαν να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της Αρμενίας στην περιοχή του Κεργακουνίκ, όπου τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένταση στην περιοχή κατά τη διάρκεια της οποίας τρεις Αρμένιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Η κατάρριψη των αζερικών drones συνέβη 3,5 χιλιόμετρα βόρεια του Βανεβάν στην επαρχία του Κεργακουνίκ. Το Υπουργείο Αμύνης της Αρμενίας δημοσίευσε φωτογραφίες με κομμάτια από τα συντρίμμια των αζερικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι προκλήσεις του Αζερμπαϊτζάν συνεχίστηκαν και στην περιοχή του Γεράσχ στα νοτιοδυτικά σύνορα με το Ναχιτσεβάν, το οποίο αποτελεί αποσπασμένο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, χωρίς να υπάρξουν θύματα από την αρμενική πλευρά. Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Αμύνης της Αρμενίας, η επίθεση ξεκίνησε στις 11:20 και διήρκησε ένα δεκάλεπτο.

Για την κατάσταση στα νοτιοανατολικά σύνορα της Αρμενίας είχε μιλήσει πρόσφατα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν. Ο πολιτικός ηγέτης της Αρμενίας σημείωσε, ότι το Μπακού συνεχίζει την επιθετική του συμπεριφορά, με τη ρητορική και τις ενέργειές τους, ακυρώνοντας τις προτάσεις διευθέτησης του προβλήματος από τη διεθνή κοινότητα.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός υπενθύμισε στα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας της ομάδας του Μινσκ το κάλεσμα για επανάληψη του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο κρατών, υποστηρίζοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρόταση, ενώ η Αρμενία έχει εκφράσει την ετοιμότητα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό.

Το Αζερμπαϊτζάν σιωπά μόνο αν πάρει την απάντηση που πρέπει

Η παθητική ρητορική του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Νικόλ Πασινιάν, δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Hayastani Hanrapetutyun” «κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τριών δεκαετιών με το Αζερμπαϊτζάν, έχουμε πειστεί πολλές φορές ότι το Αζερμπαϊτζάν σιωπά μόνο αφού λάβει μια επαρκή απάντηση. Στον πόλεμο των 44 ημερών το φθινόπωρο του 2020, μόνο μετά από μεγάλες απώλειες ο εχθρός συμφώνησε στη μεσολάβηση της Μόσχας και σταμάτησε τις ενέργειές της.

Το Αζερμπαϊτζάν συνειδητοποίησε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι σε θέση να αντισταθεί στον Αρμένιο στρατιώτη στο πεδίο της μάχης χωρίς τα “Bayraktar”. Οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας έδειξαν τη μαχητική τους δύναμη, η οποία δεν εξασθένησε ούτε μετά τον τρίτο πόλεμο του Αρτσάχ».
Αυτό σημαίνει, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Αρμενία από αυτόν της αντίστασης. Ειδικά από τη στιγμή που ο στόχος του Αζερμπαϊτζάν είναι η δημιουργία διαδρόμου μέσω Αρμενίας για το Ναχιτσεβάν και η οδική ένωση με την Τουρκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: