ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ – “ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ” – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ

Κοινοποίηση:
798rweg978weg978

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:06 με επίκεντρο σχεδόν το ίδιο σημείο στην Εύβοια που είχαν γίνει τα 4,7 Ρίχτερ και νωρίς το πρωί. Ο σεισμός διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος ήταν 5 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων με εστιακό βάθος 8,9 χιλιομέτρων.

Στα επόμενα 20 λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση, ακολούθησαν τρεις ακόμη δονήσεις μεγέθους 2,3, 3  και 2,9 Ρίχτερ, σε λίγο διαφορετικό σημείο από ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ, πιο κοντά στα Νέα Στύρα.

«Είχε πιο μεγάλη ένταση σε σύγκριση με τον πρωινό σεισμό, προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο με τον πρωινό σεισμό, με τα ίδια χαρακτηριστικά, έντονα αισθητός και στο Λεκανοπέδιο. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Περιπλέκεται τώρα το θέμα, δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ποιος είναι ο κύριος σεισμός (σ.σ. αναφερόμενος και στα πρωινά 4,7 Ρίχτερ). Η περιοχή από ότι φαίνεται δεν έχει δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλο σεισμό. Αυτόν τον σεισμό τον αντέχουν τα κτήρια, συνιστώ ψυχραιμία, δε νομίζω να φτάσουμε σε πολύ μεγάλα μεγέθη», σχολίασε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ  Ευθύμιος Λέκκας.

 

Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το μέγεθος ήταν 5,1 Ρίχτερ και το επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.

Ο σεισμός ήταν μεγάλης διάρκειας και έγινε αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική ενώ οι χρήστες κινητών με λογισμικό android έλαβαν σχετικά ειδοποίηση.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. να εκκενωθεί η Εύβοια και να αξιοποιηθεί ολόκληρη για ανεμογεννήτριες. Μπορεί να γίνουν και 1-2 σχολεία διδασκαλίας μακεδονικής γλώσσας. Ίσως και 1-2 δομές φιλοξενίας για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα 30+. Αυτά θα πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση που ‘ακούει’ τους πολίτες..

  2. Εύχομαι αυτός να ήταν ο κύριος σεισμός να ηρεμήσουν οι άνθρωποι γιατί πλέον άρχισαν να φοβούνται.Με τον γκαντεμη δράκουλα Κούλη μέχρι και σύφιλη εμφανίστηκε ΟΧΙ μόνο σεισμοί.Θα πέσει κανένας πλανήτης σε λίγο.

  3. Αμα δεν ξεκουμπηστει ο γκαντεμοσαυρος που μας φόρτωσαν τα πρόβατα προκοπή δεν πρόκειται να δουμε.

  4. Αποτομο πολλη ταρακουνηθηκαμε ρεεεε……αυτο μας ελειπε τωρα….

    1. Πολλή>Πολύ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥΛΕ ΔΕΝ;

Comments are closed.