«Θύματα» του κορωνοϊού οι ιδιοκτήτες ακινήτων – Πόσο μειώθηκαν τα εισοδήματα τους

Κοινοποίηση:
SPITIA

Η κρίση του νέου κορωνοϊού, όπως όλα δείχνουν έχει πλήξει το 25% των φορολογουμένων οι οποίοι και εισπράττουν εισοδήματα από μισθώματα.

Συγκεκριμένα, απώλειες είδαν στα εισοδήματά τους 282.810 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι υποχρεωτικά τα εισπράττουν μειωμένα κατά 40%.

Οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν δήλωση για τα «χαμένα» ενοίκια έχουν την ευκαιρία να καλύψουν το 30% της ζημιάς που έχουν υποστεί συμψηφίζοντάς τη με τον φόρο εισοδήματος ή και τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος.

Η χασούρα περιορίζεται για τους ιδιοκτήτες και αν είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και πληρώνουν στην ώρα τους φόρους, όπως φόρο κληρονομιάς ή τις δόσεις μιας ρυθμισμένης οφειλής.

Στην περίπτωση αυτή κερδίζουν έξτρα έκπτωση φόρου 25% στα ποσά που έχουν εμπρόθεσμα πληρώσει.

Κανείς όμως δεν ρωτάει τους ιδιοκτήτες πως θα μπορούν να είναι συνεπείς όταν θα κληθούν να το κάνουν αυτό με τόσο μειωμένο εισόδημα; Πως θα πάρουν αυτές τις εκπτώσεις στον φόρο όταν καταρχήν δεν έχουν να πληρώσουν τον φόρο ολόκληρο ή και καθόλου!

Το μέτρο αυτό ισχύει για τις δόσεις που εξοφλούνται τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και ανάλογα με τους μήνες που έχουν εισπράξει το 60% των ενοικίων από τους μισθωτές.

Σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στους ενοικιαστές που πλήρωσαν το 40% του μισθώματος να αποδεχθούν τη δήλωση COVID που έχουν υποβάλει οι ιδιοκτήτες.

Στη συνέχεια η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στους συμψηφισμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: