Θυμάστε τον δημοσιογράφο Γιάννη Διακογιάννη; Δείτε πώς είναι σήμερα και γιατί εξαφανίστηκε ο «μύθος» του αθλητικού ρεπορτάζ

Κοινοποίηση:
diakogiannis_giannis_simera

Θυμάστε τον δημοσιογράφο Γιάννη Διακογιάννη, που για πολλούς είναι ο κορυφαίος αθλητικός συντάκτης όλων των εποχών; Δείτε, λοιπόν, πώς είναι σήμερα ο πρώτος παρουσιαστής της «Αθλητικής Κυριακής» και για ποιο λόγο έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο, ενώ μέχρι πριν από μερικά χρόνια μόλις βρισκόταν σε ορισμένα παιχνίδια σε ρόλο σχολιαστή.

Τον Ιούλιο του 2014, συγκεκριμένα, στην τότε ΝΕΡΙΤ εμφανίζονται σε εκπομπή ο αθλητικογράφος Γιάννης Διακογιάννης και η θετή και αγαπημένη του κόρη Ρίκα Βαγιάνη, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών.

Ο Γ. Διακογιάννης μεγάλωσε την Ρίκα σαν βιολογική του κόρη και η μεταξύ τους σχέση ήταν κάτι παραπάνω από δεμένη.

Άλλωστε, αυτό που αρκετοί δεν ξέρουν είναι το πως προέκυψε το όνομα Βαγιάνη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον Γιάννη Διακογιάννη.

Ήταν λοιπόν 12 Ιουλίου του 2014 όταν φιλοξενήθηκαν οι δυο τους στην εκπομπή «Πάντα ν’ ανταμώνουμε», σε μια από τις τελευταίες τους εάν όχι στην τελευταία τους κοινή τηλεοπτική εμφάνιση.

Η βράβευση από την ΕΡΤ

Πέντε χρόνια αργότερα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση βράβευσε τρεις μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής τηλεόρασης, τους Γιάννη Διακογιάννη, Αλέξη Κωστάλα και Γιάννη Πετρίδη, για την πλούσια παρακαταθήκη τους στην ιστορία της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση «ο Γιάννης Διακογιάννης, ο Αλέξης Κωστάλας και ο Γιάννης Πετρίδης θα βραβευθούν για την πολύχρονη προσφορά τους στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τους πολίτες, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30».

Τη σχετική πρωτοβουλία έλαβε η νέα Διοίκηση της ΕΡΤ θεσπίζοντας από πέρυσι τη βράβευση προσωπικοτήτων που διαχρονικά στήριξαν τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και άφησαν ή και αφήνουν ακόμη και σήμερα με τον επαγγελματισμό και το ήθος τους μία πολύτιμη παρακαταθήκη στην ιστορία της ΕΡΤ.

Στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, παρουσίασαν έργα των Palestrina, Tchaikovsky, Verdi, Bruckner, Orban κ.ά με σολίστ τους Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Νάντια Κοντογεώργη (μέτζο σοπράνο), Γιάννη Καλύβα (τενόρο) και Γιώργο Παπαδημητρίου (μπασοβαρύτονο).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Πολύ καλός άνθρωπος επίσης ο κυρ Γιάννης με προσωπική άποψη,και κύριος με κεφαλαίο Κ…..Τον έβλεπα συχνά στο Παγκράτι ελπίζω να είναι καλά.

  2. ασχετος απο μπαλα οπως οι περισσοτεροι ”δημοσιογραφοι” που ασχολουνται με το ποδοσφαιρο….περιγραφες υπνου

  3. ο καλύτερος.Έβλεπες τελικό μουντιάλ (που πάντα αυτός τον περιέγραφε) και το ευχαριστιόσουν.Μάθαινες και πράγματα τα οποία ήξερε πότε τα έλεγε (όπως εύστοχα αναφέρει πιο πάνω ο φίλος Άρχοντας) και δεν μας τα έπρηζε όπως ο Σωτηρακόπουλος (που ναι μεν έχει γνώσεις αλλά κάνει πολύ επίδειξη πάνω σε αυτές).Με λίγα λόγια ήταν ο καλύτερος.

  4. Ο καλύτερος δημοσιογράφος γενικώς. όχι μόνο σαν αθλητικογράφος και παρουσιαστής. Είχε όλο το πακέτο. Ένας πραγματικός μύθος. Μετά ο Φουντουκίδης που και αυτός ήταν εξαιρετικός. Δεν υπάρχουν πια τέτοιοι δημοσιογράφοι.

  5. Έβλεπες αγώνα και το απολάμβανες! Μάθαινες και κάποια ενδιαφέροντα που έλεγε αλλά ήξερε πότε τα έλεγε δεν άφηνε τον αγώνα να εξελίσσεται και να λέει αερολογίες όπως οι σημερινοί που για να δω έναν αγώνα το έχω σε αφωνία. Φανταστείτε περιγραφή του Διακογιάννη με τη σύγχρονη τεχνολογία. Να είναι καλά που μας χάρισε αυτές τις υπέροχες περιγραφές. Α Ν Ε Π Α Ν Α Λ Η Π Τ Ο Σ.

  6. ΝΑΙ. Αυτός είναι. Ο αγαπητός που ενέπνεε σεβασμό και δέος με τις σε βάθος γνώσεις του και με την ηλεκτρισμένη παρουσία του στην οθόνη, να συναρπάζει τους φιλάθλους και όχι μόνο. Ο σύγχρονος “αθόρυβος” θορυβώδης αναγεννητής της ιδέας του Αθλητισμού. Ο “Για-Διακογιά”. Ο ανυπέρβλητος. Ο γιγαντιαίος μύθος σε όλες τις πανανθρώπινες διαστάσεις του κάλους, που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του και διδάσκει εις το διηνεκές, πολιτισμό και ήθος, ακόμη και με την σιωπή του. Είναι ο Άνθρωπός μας, ζούμε με τις αναμνήσεις του και τον σεβόμαστε.

Comments are closed.