Θρησκευτικά μνημεία που τυλίχτηκαν στις φλόγες (EIKONEΣ)

Κοινοποίηση:
panagia_parisivn_fwtia

Η φωτιά στον εμβληματικό καθεδρικό ναό της Παναγία των Παρισίων στις 15 Απριλίου ξύπνησαν μνήμες φρίκης στους πιστούς ανά τον κόσμο που είδαν ιστορικά θρησκευτικά μνημεία να τυλίγονται στις φλόγες.

«Παγωμένη» η ανθρωπότητα παρακολούθησε το βράδυ της 15ης Απριλίου τον ιστορικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων να φλέγεται. Οι εικόνες από τη φωτιά προκάλεσαν αίσθημα θλίψης για το μνημείο που στέκει στη γαλλική πρωτεύουσα για πάνω από 800 χρόνια. Ο ναός, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου σώθηκε την τελευταία στιγμή, θα χρειαστεί χρόνια για να αποκατασταθεί. Χιλιάδες ιδρύματα, οργανισμοί, κράτη και ιδιώτες έσπευσαν να δωρίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να φτιαχτεί ξανά η Παναγία των Παρισίων.

Το θλιβερό αυτό συμβάν θύμισε σε πιστούς παρόμοια περιστατικά με πυρκαγιές που ξέσπασαν σε ιστορικούς ναούς σε όλο τον κόσμο.

Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στον ιστορικό Σερβικό Ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα, την Κυριακή 1 Μαΐου του 2016, στη Νέα Υόρκη.

agios savvas

Η καμμένη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοντοπόγκα της Ρωσίας.
Kontopoga
Οικοδομικές εργασίες στον Καθεδρικό ναό του St Mel στην πόλη Λόνγκφορντ της Ιρλανδίας, που καταστράφηκε από πυρκαγιά ανήμερα των Χριστουγέννων το 2009, λίγες ώρες μετά τη λειτουργία.

st mel
Φωτιά στο Ναό της Αγίας Τριάδας στη λεωφόρο Ισμαϊλόφσκι της Αγίας Πετρούπολης.
petrpoupoli
Ένα άγαλμα στέκει ακόμα στην πόρτα του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη στη Νέα Υόρκη που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από πυρκαγιά το 2001.agios ioannis
Ο καθεδρικός της Ρενς τυλίχτηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμουrens
Πυροσβέστες στο Σικάγο παλεύουν με τις φλόγες εν μέσω ψύχους στον καθεδρικό Ναό Holy Name τον Φεβρουάριο του 2009
sicago
Φωτιά στο ιστορικό μοναστήρι του Νοβοντέβιτσι στη Μόσχα.moscwa

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: