Θρασύτατο διάβημα από την Λιβύη κατά της Ελλάδας για τις έρευνες της ExxonMobil νοτιοδυτικά της Κρήτης

Κοινοποίηση:
κρητη

Με επιθετικό διάβημα προς τη χώρα μας το Λιβυκό ΥΠΕΞ διαμαρτύρεται για τις έρευνες της ExxonMobil νοτιοδυτικά της Κρήτης, κάνοντας λόγο για… «αμφισβητούμενη περιοχή»!

Μάλιστα το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης υποστηρίζει ότι πρόκειται για «παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Νότια και Νοτιοδυτικά της Κρήτης».

Επιπλέον υποστηρίζει ότι τη στιγμή που η Μεσόγειος πρέπει να «αποτελεί θάλασσα ειρήνης και ανάπτυξης» η Ελλάδα επιχειρεί να «εκμεταλλευθεί την λιβυκή κρίση και να επιβάλει τετελεσμένα για την οριοθέτηση των Θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δυο χωρών με την σύναψη συμβολαίων έρευνας υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης σε μεταξύ μας διαφιλονικούμενη περιοχή».

Παράλληλα το Λιβυκό ΥΠΕΞ καταδικάζει και προειδοποιεί για επιπτώσεις ενώ υπογραμμίζει ότι «θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με όλα τα εφικτά νομικά και διπλωματικά μέσα». Όπως αναφέρει προχωρά σε αυτή τη διαμαρτυρία, μετά την επαλήθευση των αναφορών που μνημονεύουν ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν συνάψει συμβόλαιο με ξένες εταιρείες.

Πρόκειται για μια αντίδραση που ανέμενε το ελληνικό ΥΠΕΞ μετά το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και αναμένεται η απάντηση της ελληνικής πλευράς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: