«Θρίλερ» με το τελεσίγραφο στο Λίβυο πρέσβη που λήγει σε λίγες ώρες –Ποια είναι τα σενάρια

Κοινοποίηση:
n._dendias

Ως persona non grata αναμένεται να χαρακτηριστεί αύριο Παρασκευή 5/12 ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα αν δεν παρουσιάσει το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη με την Τουρκία . Αν δεν συμβεί αυτό μέχρι απόψε το βράδυ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρέσβης θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Ο λόγος της απέλασης του πρέσβη της Λιβύης σχετίζεται με το περιεχόμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, το οποίο περιήλθε σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης όχι δια της επίσημης οδού, όπως είχε διατυπωθεί το σχετικό αίτημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ προς την πρεσβεία της Λιβύης.

Τον είχε καλέσει ο Δένδιας

Τον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα είχε καλέσει τις προηγούμενες μέρες ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για να του εκφράσει την έντονη ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Στον πρέσβη της Λιβύης δόθησε περιθώριο έως την Πέμπτη (5/12) να μας κάνει γνωστό το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη την περασμένη Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Λίβυος πρέσβης είχε σταλεί μήνυμα ότι θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: