Θρήνος στο Τορόντο για τον χαμό του 33χρονου Δημήτρη Αλεξανδρή

Κοινοποίηση:
alexandris

Απέραντη οδύνη προκάλεσε στην ελληνική παροικία του Τορόντου του Καναδά ο αιφνίδιος θάνατος του Δημητρίου Αλεξανδρή, ο οποίος «έσβησε» σε ηλικία μόλις 33 ετών –πιθανότατα από καρδιακό επεισόδιο– στις 9/2/2010. Ο εκλιπών, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ήταν γιος του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Αλεξανδρή, ο οποίος λειτουργεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τορόντο κι έλκει την καταγωγή του από τους Μολάους Λακωνίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο άτυχος Δημήτρης παρακολουθούσε αθλητικό αγώνα με φίλους του, όταν ξαφνικά κατέρρευσε και δυστυχώς έφυγε από τη ζωή.

Άφησε πίσω του την οικογένεια του, τον πατέρα του, την αδελφή του Ελένη (γνωστή από τη συμμετοχή της προ ετών στο «X-Factor»), τη σύζυγό του Μέγκαν, τον 8χρονο γιο του Νικολάκη, την 5χρονη κόρη του Αθηνά, τους λοιπούς συγγενείς και φίλους και όλη την παροικία του Τορόντο.

“Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές σας και την αγάπη σας. Δυστυχώς χθες (9/2/2020) το μεσημέρι στο Τορόντο στις 2:30 μεσημέρι και ενώ ήταν μια χαρά με φίλους, εκοιμήθη ο γιος μου Δημήτρης 33 ετών… από καρδιακό επεισόδιο η ανεύρυσμα”, έγραψε ο χαροκαμένος πατέρας πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Αλεξανδρής.

Τα συλλυπητήρια μηνύματα που έγραψαν οι συγγενείς και οι φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν συγκλονιστικά.

Χιλιάδες είπαν το στερνό αντίο

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Δ. Αλεξανδρή έλαβε χώρα τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτήριου.

Απο το βράδυ της Κυριακής (16/2) η σορός του εκλιπόντος ετέθη σε προσκύνημα στο Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο, όπου χιλιάδες ομογενών προσήλθαν για να τιμήσουν τον νεκρό και την οικογένεια του.

Τη Δευτέρα (16/2) το πρωί ο πατέρας του εκλιπόντος π. Νικόλαος Αλεξανδρής τέλεσε Θεία λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι ήρθαν από διάφορες περιοχές του Καναδά. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος τέλεσε τη νεκρώσιμο ακολουθία, συμπαραστατούμενος από τους νεοκλεγέντες Θεοφιλέστατους Επισκόπους, Κεράμων Νεκτάριο, Πατάρων Αλέξανδρο και Δημήτριο Ζηνουπόλεως, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στη ομιλία του ο μακαριώτατος εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος νέου που γαλουχήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στα κατηχητικά σχολεία, σε χορευτικούς συλλόγους και στα ελληνικά σχολεία, ενώ χιλιάδες νέων κατέκλυσαν τον ναό για να τιμήσουν τον  Δ. Αλεξανδρή. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής κ. Δημήτριος Καρύγιαννης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Τορόντο Αντ. Αρτεμάκης, ο δικαστής Βασίλης Φάτσης, πρόεδροι κοινοτήτων, συλλόγων και οργανισμών.

Στη συνέχεια, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο κοιμητήριο του «Pine Hills» όπου έγινε ο ενταφιασμός.

Συλλυπητήριο του Συλλόγου “Λεωνίδας”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποδήμων και Επανατρισθέντων Λακώνων “Ο Λεωνίδας» εκφράζει «τα θερμά του συλλυπητήρια για τον πρόωρο θάνατο του εκλεκτού του μέλους  Δημήτρη Αλεξανδρή.

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής γιός του Λάκωνα Πρωτοπρεσβύτερου Νικόλαου Αλεξανδρή  που λειτουργεί στο Τορόντο του Καναδά έφυγε από την ζωή σε ηλικία 33 χρονών.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Τορόντο που λειτουργεί ο Παππά Νικόλας.

Στα μηνύματα συμπαράστασης από όλο το κόσμο ας προστεθεί και το δικό μας και ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον έχει σκεπάσει.

Δύναμη και κουράγιο στους γονείς αλλά και στην σύζυγό του και τα δύο μικρά αγγελούδια που άφησε πίσω του”.

Πηγή: Lakonikos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: