Θλίψη στην Ρεάλ: Πέθανε ο «κλειδοκράτορας» του Μπερναμπέου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
herrerin-1

Tο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ήταν το δεύτερο σπίτι του. Για πάνω από 50 χρόνια, ο Αγουστίν Ερερίνυπήρξε υπάλληλος της Ρεάλ Μαδρίτης και υπεύθυνος αγωνιστικού χώρου τα τελευταία 18, στα παιχνίδια της αγαπημένης του Ρεάλ.

Ταλαιπωρημένος από μια μακροχρόνια ασθένεια, «έσβησε» σε ηλικία 86 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την «Βασίλισσα», η οποία έβγαλε ανακοίνωση για τον θάνατο ενός εμβληματικού ανθρώπου, ο οποίος αποχώρησε από τον σύλλογο στα μέσα του 2017, εξαιτίας της ασθένειάς του.

«Η επαγγελματική του πορεία ήταν ένα παράδειγμα των αξιών του συλλόγου μας, στον οποίο αφιέρωσε όλη του την ζωή» ανέφερε η ανακοίνωση της Ρεάλ για τον Ερερίν, στον οποίο είπαν το τελευταίο «αντίο» ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ, ο προπονητής Ζινεντίν ΖΙντάν και ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος.

Στις 20 του περασμένου Οκτωβρίου, η Ρεάλ τίμησε τον σενιόρ Αγουστίν, με Σέρχιο Ράμος και Μαρσέλο να του δίνουν μια φανέλα και μια ασημένια ρεπλίκα του «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Του δικού του γηπέδου.

Το έβδομο και ο Ραούλ

Ο Ερερίν έχει σύνδεσμο φιλάθλων της Ρεάλ με το όνομά του και αυτό επειδή δεν είναι μια απλή περίπτωση για τον σύλλογο, αφού χάρη σε δική του παρέμβαση, η Ρεάλ κράτησε ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του έβδομου Champions League.

Πως; Πριν από τον πρώτο ημιτελικό με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», την Πρωταπριλιά του 1998, η μια εστία κατέρρευσε από τον σαματά που προκαλούσαν οι οπαδοί που βρίσκονταν από πίσω! Ο διαιτητής έδωσε στην Ρεάλ μισή ώρα για να λύσει το πρόβλημα, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο τέρμα στο γήπεδο.

Η πτώση της εστίας

Ο Ερερίν, παρ’ ότι βοηθός του επικεφαλής τότε, μπήκε σε ένα βανάκι, πήγε στο παλιό προπονητικό κέντρο της Ρεάλ (μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο), επειδή ήταν κλειστό πήδηξε τα κάγκελα (σε ηλικία 63 ετών!), σκίζοντας το παντελόνι του, και εντόπισε το τέρμα που χρειάζονταν.

Το βανάκι ήταν μικρό, αλλά εντόπισε ένα φορτηγό του συλλόγου που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω και, αφού βρήκε τον οδηγό, εισέβαλαν με το φορτηγό στο προπονητικό κέντρο για να σπάσει έτσι η κλειδαριά (!), πήραν το τέρμα και, παρ’ ότι όλη αυτή η διαδικασία κράτησε πάνω από μια ώρα, έσωσαν την Ρεάλ από ήττα στα χαρτιά με 0-3. Η Ρεάλ νίκησε 2-0, έφτασε στον τελικό και κατέκτησε το πρώτο της Champions League ύστερα από 32 ολόκληρα χρόνια!

Εκτός από αυτή την απίθανη ιστορία, ο θρύλος λέει ότι ο Ερερίν, με την ιδιότητα του επιτηρητή των αγώνων των μικρών ομάδων της Ρεάλ, ήταν ο πρώτος που εντόπισε τον Ραούλ Γκονθάλεθ Μπλάνκο, τότε στην Ατλέτικο, και εισηγήθηκε την απόκτησή του. Η συνέχεια, γνωστή…

Ο Κριστιάνο «προσφέρει» την «Χρυσή Μπάλα» στον Ερερίν

herrerin-3

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: