Θετικό το δεύτερο τεστ κορονοϊού της 31χρονης που είχε πάρει εξιτήριο. Η εξήγηση Τσιόδρα

Κοινοποίηση:
ekav-koronaios-630x400

Θετικό βγήκε και το δεύτερο τεστ της γυναίκας που είχε ασθενήσει από κορωνοϊό, είχε νοσηλευτεί, και εμφάνισε ξανά συμπτώματα αφού είχε πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με το ΟPEN, πρόκειται για γυναίκα 31 ετών, η οποία αρχικά είχε νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, απ’ όπου πήρε εξιτήριο. Το περασμένο Σάββατο είχε συμπτώματα στην κοιλιακή χώρα, ανησύχησε και μετέβη στο Ιπποκράτειο. Υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό και βγήκε θετική.

Η ασθενής διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε ξανά σε τεστ, το οποίο βγήκε επίσης θετικό.

Η εξήγηση Τσιόδρα

Στο θέμα της 31χρονης γυναίκας αναφέρθηκε χθες και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Όντως, πρόκειται για μία ασθενή η οποία ήταν θετική στην παρουσία του ιού και είχε συμπτωματολογία, νοσηλεύτηκε για τον ιό και εξήλθε της κλινικής με αρνητικό έλεγχο και σε μία υποτροπή κάποιων συμπτωμάτων, που έμοιαζαν με τον ιό, λίγες μέρες μετά ελέγχθηκε θετική. Παρακάλεσα να επαναληφθούν οι έλεγχοι και όντως τεκμηριώθηκε ότι ήταν αρνητικοί οι ενδιάμεσοι και θετικός ο πρόσφατος.

Θέλει πολλή προσοχή στο πώς ερμηνεύει κανείς τέτοια φαινόμενα γιατί, ξέρετε, έχουν δημοσιευτεί αντίστοιχες μελέτες και από τη Νότια Κορέα με κάποιο αριθμό ατόμων, οι οποίες δείχνουν ότι μάλλον συμβαίνει αυτό που είχαμε πει και τότε όταν πρωτοσυζητήσαμε αυτές τις μελέτες, εδώ πριν καμία δεκαριά μέρες ήταν θαρρώ, ότι δεν μπορείς να είσαι 100% βέβαιος για το τι συνέβη.

Δηλαδή ανίχνευσες τον ιό την μία φορά, την άλλη δεν τον ανίχνευσες γιατί δεν είχες πολύ καλό δείγμα ή γιατί όντως ο οργανισμός τον είχε καταπολεμήσει. Και τώρα τον ανιχνεύεις επειδή κάτι άλλο αναζωπυρώνει, κατά κάποιο τρόπο, την παρουσία του ιού ή του ίδιου του γενετικού υλικού του ιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον μεταδίδεις κιόλας. Φαίνεται ότι το σύνδρομο που εμφάνισε η γυναίκα είναι κάτι το οποίο δεν έχει σχέση με παρουσία του ιού, είναι κάτι άσχετο, πιθανώς μία φαρμακευτική επιπλοκή. Είμαστε σε επικοινωνία με τη μονάδα που νοσηλεύει την ασθενή και αν υπάρξουν τυχόν επιστημονικές εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε. Πάντως, δεν μας φαίνεται να διαφέρει από αυτά που έχουν αναφερθεί στη βιβλιογραφία, τα οποία έχουν λόγους επιστημονικούς που εξηγούν αυτό το φαινόμενο.

Φαίνεται να μην σχετίζεται αυτό το φαινόμενο μετάδοσης του ιού. Μάλλον πρόκειται, όπως και τα περισσότερα περιστατικά που έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα, για μια παρουσία του γενετικού υλικού του ιού, το οποίο δεν σημαίνει και μετάδοση του ιού και όχι για επαναλοίμωξη. Αλλά θα το παρακολουθήσουμε μέχρι τέλους”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: