Θεσσαλονίκη: 16 χρόνια στον 40χρονο που σκότωσε 43χρονο μετά από παρατήρηση για τη μουσική

Κοινοποίηση:
peripoliko-astynomia-αστυνομια

Σε ποινή φυλάκισης 16 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 40χρονος, σήμερα, γ#φτος που πυροβόλησε με καραμπίνα στο κεφάλι και τραυμάτισε θανάσιμα τον 43χρονο γείτονά του, επειδή του έκανε παρατήρηση για την ένταση της μουσικής.

Η υπόθεση ανθρωποκτονίας που τελέστηκε για ασήμαντη αφορμή το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου του 2018, στον οικισμό που βρίσκεται στα υψώματα των Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, αναβίωσε στη δικαστική αίθουσα του τρίτου ορόφου, με τη σύζυγο και την κόρη του θύματος, η οποία τότε ήταν 16 ετών, να περιγράφουν στις καταθέσεις τους πώς έζησαν το αιματηρό επεισόδιο, τη στιγμή που ο άντρας έπεσε αναίσθητος μέσα στο σπίτι του, δημιουργώντας μια «λίμνη» αίματος μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε και τις απέλπιδες προσπάθειες να τον βοηθήσουν.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος επιστρέφει στη φυλακή μετά και τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 25 ετών, για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και έκτοτε βρίσκεται στην φυλακή.

Ο ίδιος επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο πως πυροβόλησε με τη καραμπίνα καθώς βρίσκονταν σε αυτοάμυνα και τραυματίστηκε πρώτος από το πιστόλι του θύματος, ενώ προέβαλε τον ισχυρισμό ότι ουδέποτε σημάδεψε και είχε σκοπό να τραυματίσει το θύμα, αλλά ήθελε μόνο να τον εκφοβίσει για να καταφέρει διαφύγει. Μάλιστα, στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εκείνο το βράδυ, ωστόσο ήταν σε θέση να αντιληφθεί τις πράξεις του και υποστήριξε ότι πήγε με την καραμπίνα στο σπίτι του 43χρονου για να τον εκφοβήσει και όχι για να τον σκοτώσει. Επίσης, αρνήθηκε ότι πυροβόλησε και κατά της συζύγου του θύματος, πράξη η οποία του αποδόθηκε και κρίθηκε, επίσης, ένοχος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αν ηταν Ελληνας θα τουριχναν ισοβια.Αλλα βλεπεις ειναι οι γυφτοι ειναι υπο την προστασια του συστηματος

Comments are closed.