Θεσσαλονίκη – Πρόεδρος ΕΟΚ: Το παιδί που χάθηκε δεν ήταν ο Άλκης, αλλά το παιδί μας

Κοινοποίηση:
Περιφέρεια-Σύσκεψη-Βία-3

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, για την παρουσίαση της πλατφόρμας «HYDRA», ενώ μίλησε και για τα προβλήματα της ΕΟΚ, το όραμά του και τη δολοφονία του 19χρονου, Άλκη Καμπανού.
Για την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας παροχής ψηφιακών υπηρεσιών για όλα τα αθλητικά σωματεία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ανέφερε ότι είναι μία εκπληκτική ιδέα και πρέπει να χρησιμοποιηθεί από όλους, εφόσον θελήσουν οι παράγοντες των αθλητικών σωματείων να διώξουν μια για πάντα την περιττή χαρτούρα. «Μέχρι στιγμής με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, έχουμε γλιτώσει μόνο σε φωτοτυπίες και χαρτιά γύρω στα 30.000 ευρώ. Ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα και αυτό είναι σημαντικό»

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Λιόλιος αποκάλυψε πως μέχρι και πριν λίγο καιρό, στα γραφεία της ΕΟΚ χρησιμοποιούσαν φαξ. «Στην ΕΟΚ μέχρι και πριν λίγο καιρό δουλεύαμε με φαξ και αυτό είναι στενάχωρο. Προσπαθούσαμε να βρούμε φαξ, ενώ έχουν καταργηθεί από τη χώρα. Φυσικά, το αλλάξαμε , αλλά αυτή ήταν η κατάσταση που επικρατούσε».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, η Ομοσπονδία από το καλοκαίρι θα λειτουργεί μόνο ψηφιακά, ενώ το 2023 το χαρτί θα «σβηστεί» τελείως.

Τί είπε για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε για το όραμα του, αλλά και για τον άδικο χαμό του 19χρονου, Άλκη Καμπανού.

«Τα πρόσφατα γεγονότα με τον χαμό του Άλκη μας σόκαραν όλους. Το παιδί που χάθηκε δεν ήταν ο Άλκης, αλλά το παιδί μας. Ο αθλητισμός δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η λύση.

Ούτε έχουμε βιώσει, ούτε οραματιζόμαστε αυτού του είδους τον αθλητισμό. Αυτοί που διέπραξαν την επίθεση δεν πέρασαν ποτέ από τον αθλητισμό για να έκαναν κακό σε συνανθρώπους τους», ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος έκλεισε την ομιλία του με τα εξής λόγια:

«Θέλουμε το αθλητικό σωματείο να μεταλλαχθεί σε “σπίτι” σωματείων πολλαπλών δράσεων που θα μάθουν στα παιδιά να είναι εθελοντές. Το αθλητικό σωματείο τα τελευταία χρόνια έχει βγει από την κοινωνία και παρακμάζει. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα, εάν θέλουμε να εξελιχθούμε».

grtimes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: