Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Κοινοποίηση:
elliniki-astynomia-17-6-19

Κοσμήματα, χρυσαφικά και τιμαλφή, εκτιμώμενης αξίας 170.000 ευρώ, αλλά και μετρητά ύψους 6.000 ευρώ, περιλαμβάνει η «λεία» συμμορίας, τα μέλη της οποίας, προσποιούμενα υπαλλήλους της ΔΕΗ, τρύπωναν σε σπίτια ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη και τους ξάφριζαν.

Εντεκα κλοπές και μια ληστεία
Η δράση της εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνες αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ως μέλη της φέρονται έξι Ελληνες, 22 -34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάζεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Oπως προέκυψε, τα παραπάνω άτομα εμπλέκονται σε έντεκα κλοπές και μία ληστεία, που διαπράχθηκαν -με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία- το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου του 2018.

Στόχος οι ηλικιωμένοι
Οι ηλικιωμένοι το τελευταίο διάστημα όλο και συχνότερα πέφτουν θύματα απάτης. Εκτός από τις σπείρες που παριστάνουν υπαλλήλους της ΔΕΗ, αρκετά συχνά με θύματα ηλικιωμένους «χτυπάνε» και οι απατεώνες με τα τροχαία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Αγρίνιο η οποία στο άκουσμα ότι το παιδί της προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα σκοτώνοντας μια αλλοδαπή έδωσε στους δράστες μια περιουσία πάνω στον πανικό της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: