Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας από τους υγειονομικούς στα δημόσια νοσοκομεία (Εικόνες – Βίντεο)

Κοινοποίηση:
ygeionomikoi1

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί υγειονομικοί, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΎ.

Στο επίκεντρο των ζητημάτων που έθεσαν, βρέθηκαν τα προβλήματα με αφορμή την πανδημία, αλλά και οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος υγείας, όπως τόνισαν, σχετικά με ελλείψεις σε υποδομές, υποστελέχωση και μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως καταγγέλλουν.

Στις 9 το πρωί ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους εργαζόμενοι στο «Θεαγένειο». «Παρόλο που έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, τα προβλήματα δυστυχώς παραμένουν άλυτα και μάλιστα εντείνονται λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού που έχουν τα νοσοκομεία», ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλης Μουρατίδης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα διογκώνεται, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε εμβολιαστικά κέντρα.

Μιλώντας για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα, ο κ. Μουρατίδης, επισήμανε ότι παρόλο που η επιτροπή που συστάθηκε από το υπουργείο ήταν θετική, ώστε να ενταχθούν, «δυστυχώς η κυβέρνηση επικαλούμενη το δημοσιονομικό κόστος αρνείται για ακόμη μια φορά». «Για εμάς αυτό δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά, για να καταλάβει και ο κόσμος, οι υγειονομικοί με τις συνθήκες που δουλεύουμε θα πρέπει να εργαζόμαστε μέχρι την ηλικία των 67 ετών και 40 χρόνια για να βγούμε επιτέλους στην σύνταξη».

Τέλος, ο κ. Μουρατίδης υπογράμμισε ότι διεκδικούν αυξήσεις στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, τονίζοντας ότι φέτος για το 2021 «σε μια χρονιά που συνεχίζεται η πανδημία είμαστε 572 εκατομμύρια ευρώ μείον στον προϋπολογισμό».

Λίγο μετά τις 10.00, ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους και εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που συγκεντρωθήκαν στον προαύλιο χώρο κρατώντας πανό με τα αιτήματά τους. «Μπορεί η πανδημία να φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι βρίσκεται σε ύφεση, τα προβλήματα όμως παραμένουν. Ο εμβολιασμός και ο λάθος σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει προσθέσει νέα προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων. Δεν έχουν επανέλθει στην προηγούμενη λειτουργία ούτε έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις για να είμαστε έτοιμοι απέναντι στο τρίτο κύμα της πανδημίας», τόνισε αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Γιάννης Κούτρας.

ygeionomikoi ygeionomikoi2 ygeionomikoi3 ygeionomikoi4

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: