Θεσσαλονίκη: Με θερμομέτρηση και μέτρα επέστρεψαν στο σχολείο οι μαθητές(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
σχολεια-ανοιγμα

Με θερμομέτρηση και αυστηρά μέτρα προστασίας επέστρεψαν σήμερα το πρωί στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων.

Μετά από διακοπή δυόμισι μηνών, τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπαίνουν στη διά ζώσης καθημερινότητά τους, καθώς άνοιξαν σήμερα τα Γυμνάσια σε όλη τη χώρα και τα Λύκεια με εξαίρεση της «κόκκινες περιοχές», στις οποίες τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr από το 1ο Πρότυπο Λύκειο – 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, οι μαθητές οι οποίοι ξεκίνησαν να προσέρχονται λίγο πριν τις 8 για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, πριν από την είσοδο τους στον προαύλιο χώρο αλλά και εντός των σχολικών αιθουσών  θερμομετρούνται και λαμβάνουν οδηγίες που πρέπει να τηρούν.

«Ξεκινάμε σήμερα μετά από δυόμιση μήνες περίπου και είμαστε καθόλα έτοιμοι. Τα παιδιά έπρεπε να είναι στο σχολείο για πολλούς λόγους, συναισθηματικούς, διδακτικούς, ψυχολογικούς κ.α. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα για να διαφυλάξουμε την παραμονή τους στο σχολείο σε πλήρη ασφάλεια «, τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου.

Συμπλήρωσε δε, ότι σε επικοινωνία με τους δήμους έχει υπάρξει πρόνοια ώστε οι υποδομές να είναι σε άριστη κατάσταση και έχουν σταλεί οδηγίες που θα τηρηθούν απαρέγκλιτα.

«Δημιουργήσαμε το πλαίσιο ώστε τα παιδιά σε απόλυτη ασφάλεια να βρίσκονται στο σχολείο, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο και μετά από δυόμιση μήνες είμαστε πανέτοιμοι να τους υποδεχθούμε», ανέφερε ο κ Κόπτσης.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε» τόνισε και η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου. Όπως είπε η ίδια έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα στα σχολεία του δήμου, έχουν καθαριστεί, το προσωπικό καθαριότητας είναι στη θέση του ενώ στο διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία είχανε γίνει συντήρησης και επισκευές.

«Έχουμε κάνει ότι μπορούσαμε περισσότερο και επειδή τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί κάτι, θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε», επισήμανε, ευχόμενη καλή αρχή εκ νέου στους μαθητές.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που τα παιδιά επιστρέφουν», τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου λυκείου, Μαρία Αρνάκη, η οποία σημείωσε πως έχουν γίνει καθαρισμοί των κλιματιστικών με τοποθέτηση ενεργών φίλτρων άνθρακα, ενώ υπάρχει επάρκεια σε απολυμαντικά.

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes.gr από το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: