Θεσσαλονίκη: Κοσμοπλημμύρα στην αγορά – Συνεχείς έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
141752203_415129309548950_6447207861111165435_n-750x430

Τον καλό καιρό και την ανοιχτή αγορά αποφάσισαν να αξιοποιήσουν και σήμερα, Κυριακή, οι Θεσσαλονικείς, αφού πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να κάνουν τα ψώνια τους και να περπατήσουν στο κέντρο, που πλέον μοιάζει να κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Φορώντας μάσκα και κρατώντας όσο γίνεται τις αποστάσεις δεδομένης της πολυκοσμίας, πολλοί είναι αυτοί που γέμισαν την αγορά, με την Εγνατία και την Τσιμισκή να έχουν γεμίσει με Θεσσαλονικείς που κρατούν σακούλες με ψώνια, εκμεταλλευόμενοι και τις χειμερινές εκπτώσεις.

Όπως τις προηγούμενες ημέρες, έτσι και σήμερα, την “πρωτοκαθεδρία” στις επιλογές των πολιτών, έχουν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ρούχων και προϊόντων τεχνολογίας, με την τοπική αγορά να έχει λιγότερη κίνηση. Τα περισσότερα τοπικά καταστήματα ωστόσο είναι ανοιχτά σήμερα και προσφέρουν εκπτώσεις έως 70%.

Η εικόνα θυμίζει εορταστική περίοδο και οι πολίτες δείχνουν να είχαν ανάγκη την εξόρμηση στην αγορά, όχι μόνο για να προμηθευτούν δώρα και προϊόντα που χρειάζονταν, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη στο κέντρο και οι έλεγχοι είναι εντατικοί.

Εκτός από τα περιπολικά και τις μοτοσικλέτες, οι αστυνομικοί περπατούν κιόλας σε κεντρικούς δρόμους και επιτηρούν για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Αρκετοί, όπως μας λένε, στέλνουν απανωτά μηνύματα με τον αριθμό 2 στο 13033, όμως οι περισσότεροι τηρούν τα μέτρα.

Η αγορά σήμερα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 20:00 ενώ σημειώνεται πως και την επόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοιχτά.

thesstoday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: