Θεσσαλονίκη: Καιρός και χαλάρωση μέτρων έφεραν ανάσα στην εστίαση το Σαββατοκύριακο(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
βββββ

Βαθιά ανάσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο πήραν τα καταστήματα εστίασης της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο.

Σύμμαχοι στην προσπάθεια αυτή, αποτέλεσαν εκτός από την χαλάρωση των μέτρων και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να καθίσουν και στα εξωτερικά τραπεζάκια.

Γεμάτα από κόσμο ήταν το Σαββατοκύριακο, τα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη, ειδικότερα στο κέντρο. Η άρση της απαγόρευσης περί ορθίων, αλλά και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες (μύρισε άνοιξη με 20 βαθμούς Κελσίου), έβγαλαν τους πολίτες από τα σπίτια τους.

«Από τη στιγμή που τα μαγαζιά δουλεύουν πλέον κατά κύριο λόγο Σαββατοκύριακα, αυτό το διήμερο τα πράγματα κύλησαν ιδανικά διότι πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να καθίσουν και στα εξωτερικά τραπεζάκια γεγονός που σημαίνει και λιγότερη κατανάλωση ρεύματος σε μια πολύ δύσκολη εποχή» τονίζει στο GRTimes, o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Ο τελευταίος πρόσθεσε μάλιστα ότι «το γεγονός πως άρθηκε η απαγόρευση που αφορούσε τους όρθιους ήταν καλό για τα μπαράκια», ενώ όσον αφορά τη μουσική ο κ. Επιτροπίδης σημείωσε ότι οι ύπαρξη ορθίων «έφερε τα λεγόμενα «live» γεγονός που σημαίνει ότι δισκοθέτες και επαγγελματίες μουσικοί κατάφεραν επιτέλους να δουλέψουν υπό κανονικές συνθήκες».
Περιμένουμε την Τσικνοπέμπτη
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, εύχεται παράλληλα οι καλές καιρικές συνθήκες, να διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Τσικνοπέμπτη (24/2), προκειμένου να βγει ο κόσμος και να διασκεδάσει.

«Ευελπιστούμε ότι αυτή η καλή εικόνα θα συνεχιστεί. Περιμένουμε πολύ κόσμο και την Τσικνοπέμπτη, αν και πρέπει να αλλάξουν και κάποια πράγματα στο ΦΕΚ, όπως για παράδειγμα να μη χρειάζεται κάποιος που έχει ελεγχθεί να πηγαίνει στην τουαλέτα φορώντας τη μάσκα. Ή όσοι χορεύουν σε μια πίστα να μη χρειάζεται να ξαναβάλουν τη μάσκα τους μέχρι να καθίσουν στο τραπέζι. Αυτά είναι και λίγα από στοιχεία που θα σχολιάσουμε σε ανακοίνωση που θα εκδώσουμε σύντομα, έτσι ώστε η λειτουργία των καταστημάτων να επανέλθει σε μια κανονικότητα» κατέληξε ο κ. Επιτροπίδης.

grtimes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: