Θεσσαλονίκη: “Είμαστε απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες”! Η κραυγή απελπισίας εργαζομένων

Κοινοποίηση:
1

Για να πληρωθούν τον μισθό τους πρέπει να προσφεύγουν κάθε φορά στα δικαστήρια οι 14 επικουρικοί εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα και λαμβάνουν τα χρήματά τους με τις αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος των εργαζομένων Φανή Καλοσίδου, η οποία σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν συμβάσεις που ανανεώνονται εδώ και έξι χρόνια, είναι νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτών και εξακολουθούν, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, το τελευταίο εξάμηνο δεν έχουν πληρωθεί και λόγω του πρόσφατου κλεισίματος των δικαστηρίων, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προσφυγής τους. «Αυτή τη στιγμή η υπόθεση εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ζητούμε να δοθεί λύση από το υπουργείο Εργασίας», τόνισε η κ. Καλοσίδου.

H πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Βασιλική Νάκου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το θέμα αυτό ξεκινά από την προηγούμενη διοίκηση», τόνισε πως κατανοεί «τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι» και σχολίασε ότι η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με το θέμα με την ανάληψη των καθηκόντων της, στα τέλη Νοεμβρίου του 2019.

«Το κέντρο και η διοίκηση του κέντρου βρίσκεται σε επαφή και σε συνεργασία μαζί τους, με βάση όσα προβλέπει ο νόμος. Αναζητώ τον νομικό τρόπο ώστε να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες και -εάν είναι αυτό εφικτό – να ενταχθεί η συγκεκριμένη περίπτωση στις κατ’ εξαίρεση εκδικάσεις», πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: