Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την υπόθεση βιασμού – «Φοβόμαστε να κυκλοφορούμε» (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
pano

«Ερχόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε, καθώς φοβόμαστε να είμαστε έξω στον δρόμο και να περπατάμε. Φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε εν τέλει ποιος είναι δίπλα μας, ποιος είναι στο πλάι μας» υπογραμμίζει μία 23χρονη διαδηλώτρια, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί μετά την καταγγελία για βιασμό μιας 24χρονης κοπέλας, η οποία συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, έξω από κατάστημα στην Λεωφόρο Νίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, τονίζει πως «δεν υπάρχουν καλύτερα μέτρα σε σχέση με τον βιασμό ώστε να μας προστατέψουν και να μιλήσουμε. Αναρωτιούνται ακόμα γιατί η κοπέλα μίλησε μετά από ημέρες, λες και αυτό είναι το πρόβλημα» και προσθέτει πως το συγκεκριμένο γεγονός την θλίβει πραγματικά ως 23χρονη, καθώς «πρέπει να απολογηθεί για μία κατάσταση που έχει βρεθεί σχεδόν μία συνομήλική της», αναφερόμενη στην αιτία της συγκέντρωσης, καθώς και «η ίδια η 24χρονη καλείται να απολογηθεί επειδή πήγε σε ένα πάρτι. Ακόμη και για να πήγε στο ξενοδοχείο ώστε να συνευρεθεί με κάποιον ερωτικά, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να την ναρκώνει και να την βιάζει».

«Ταμπελοποιείται ένα μαγαζί λόγω λανθασμένης συμπεριφοράς»

Από την άλλη πλευρά, ένας άνδρας ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και την ιδιότητά του, σχολίασε την διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα, και ανέφερε πως «πολλές φορές κάποια πράγματα μπορεί να μην είναι όπως φαίνονται. Μπορεί κάποιος να κατηγορήσει από εκδίκηση για κάποιους άλλους λόγους. Σε μία τέτοια περίοδο, με την εστίαση να βουλιάζει όλο και περισσότερο, το να ταμπελοποιείται ένα μαγαζί εξαιτίας μίας λανθασμένης συμπεριφορά κάποιου, είναι ότι χειρότερο. Η οποία εν τέλει, πρέπει να διευκρινιστεί υπό ποιες συνθήκες έγινε. Δεν αρκεί το να κατηγορήσει κάποιος, κάποιον για κάτι, και να το έχει μάθει όλη η πόλη».

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, και φωνάζουν συνθήματα απέναντι από το κατάστημα στην παραλιακή, στο οποίο εργαζόταν ένας από τους εμπλεκόμενους δράστες την υπόθεσης. Η επιχείρηση αρνείται ότι πρόκειται για ιδιοκτήτη, αλλά για εργαζόμενο, η συνεργασία με τον οποίο διακόπηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το “me too” που είναι? Τουμπεκι ψιλοκομμένο. Γιατί άραγε?

Comments are closed.